Ara
Close this search box.

İndirim günlerinde online alışveriş rekoru; işlem hacmi yüzde 103 arttı

Online alışveriş rekoru

Black Friday, Efsane Cuma, Bereketli Cuma ve Cyber Monday gibi adlar verilen indirim günlerinde online alışveriş rekoru kırıldı. Buna göre online alışveriş e-ticaret işlem hacmi yüzde 103 oranında arttı. En fazla satış yapılan ürün kategorileri gıda ve eğitim oldu. Erkeklerin online alışveriş harcamaları arttı. İşte online alışveriş rekoru rakamları…

Online alışveriş işlem adedi yüzde 57 arttı

iyzico’nun verilerine göre online alışveriş rekoru rakamları şunlar;

  • 2020 online alışveriş işlem hacmi 2019 yılına göre yüzde 103 oranında arttı.
  • Online alışveriş işlem adedinde yüzde 57 oranında arttı.
  • E-ticaret ortalama sepet tutarı yüzde 29 oranında arttı. Buna göre 211 TL olan ortalama sepet tutarı 273 TL olarak kayıtlara geçti.
  • Online alışveriş rekorunda 2019 yılında yüzde 28 olan banka kartı kullanım oranı 2020 indirim günlerinde yüzde 33’e yükseldi.
  • İndirim yapılan günlerde kredi kartı ile yapılan işlemler yüzde 46 arttı. Banka kartlı işlem adedi ise yüzde 87 oranında artış kaydetti. Bu rakamlar online alışveriş rekoru olarak kayıtlara geçti.

Online alışveriş rekoru kırılan günlerde en fazla gıda ve eğitim ürünleri alındı

Kasım ayı indirimlerinde cuma ve pazartesi kampanyaları, alışveriş çılgınlığına yol açtı. İndirim günleri, hem fiziksel hem online mağazalarda alışveriş yoğunluğuna sebep oldu. Bu alışveriş günlerinde en fazla giyim ve eğitim sektörlerinden ürün satışı oldu. Eğitim sektöründe işlem sayısı yüzde 62 oranında arttı. Eğitim kategorisi işlem hacmi ise yüzde 148 oranında artış kaydetti. Elektronik ve kozmetik kategorileri de en fazla indirim yapılan ve rağbet gören kategoriler oldu.

Erkekler daha fazla online alışveriş yaptı

İndirim günlerinde online alışveriş ile ilgili diğer veriler de şunlar;

  • Online alışveriş yapan erkeklerin oranı yüzde 5 arttı.
  • En fazla Marmara, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde online alışveriş yapıldı.
  • 2020’de kadınlar, erkeklerin 0,85 katı online alışveriş yaptı. 2019’da bu oran 1,3 kat olarak gerçekleşmişti.
  • Erkeklerin online alışveriş harcama tutarı yüzde 115 oranında arttı. Kadınlar ise, geçen yıla göre yüzde 68 daha fazla online alışveriş yaptı.
  • Kadınların online alışveriş sepet tutarı yüzde 35 oranında artarak 285 TL oldu. Erkeklerin sepet tutarı ise yüzde 33 oranında artarak, 376 TL olarak kayıtlara geçti.
  • 2019 yılında erkeklerin yüzde 89’unu e-ticaret sitelerinden alışveriş yaptı. 2020 yılındaki indirim günlerinde erkeklerin yüzde 91’i online alışveriş yaptı.
  • İnternet sitelerinden yapılan harcamalar yüzde 129, işlem adedi ise yüzde 66 oranında arttı.
  • Mobil harcamalarda önceki yıla göre işlem hacmi yüzde 170, işlem adedi ise yüzde 128 oranında arttı.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds