Ara
Close this search box.

İçerik Bulutu’ndan, ‘Geleneksel Dijital Pazarlama Trendleri Raporu’ 

İÇERİK BULUTU

Marka, KOBİ ve ajanslar için farklı dillerde içerik üretimi ve çeviri/lokalizasyon hizmeti sunan İçerik Bulutu, her sene yayımladığı Dijital Pazarlama Trendleri çalışmasında bu yıl da sektör profesyonellerinden görüşler ve değerlendirmeler aldı.

Ekonomik durgunluğun, yapay zekâdaki gelişmelerin ve çerezlerin kaldırılacak olmasının etkilerine dair görüşlerin öne çıktığı çalışmada her sektör profesyoneli kendi uzmanlık alanında 2023’teki beklentilerini aktardı.

‘İçerik Bulutu CEO’su: Heyecan verici ve değerli’

Bu yıl 4.sü yayımlanan rapor için icerikbulutu.com CEO’su Ahmet Durmuşoğlu, “Farklı deneyimlerden gelen insanların bizlere hiç deneyimlemediğimiz perspektifler sunmalarını çok heyecan verici ve değerli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

İçerik Bulutu tarafından hazırlanan, SEO, dijital reklam, sosyal medya, e-ticaret, e-ihracat, UX, WEB3, metaverse gibi dijital dünyanın farklı kanallarına dair ilham verici fikirlerle dolu bu çalışmaya bu link üzerinden göz atabilirsiniz.

WORLDEF Başkanı Ömer NART: E-ticaret ve e-ihracat ‘görünmeyen kahramanlar’

İçerik Bulutu tarafından uzmanların görüşlerinin yer alarak hazırlanan raporda WORLDEF Başkanı Ömer NART da yer aldı.

WORLDEF Başkanı Ömer NART, raporda yer alan yazısında, enflasyonist ortamdan mücadele eden sektörlerdeki işletmelerin birçoğunun ayakta kalıyor olmasının sebebini ‘görünmeyen kahramanlar’ olarak nitelediği e-ticaret ve e-ihracat olarak açıkladı.

Türkiye’de e-ticaret hacminin belirli bir seviyeye geldiğini ancak e-ihracatta daha düşük oranların ve rakamların olduğunu ifade eden NART, “2023’te işletmelerin enflasyonun olumsuz etkilerinden korunması için çıkış yolu “e-ihracat” olacaktır!” dedi.

Rapor içerisindeki yazısında E-Ticaret Yasası’na değinen Ömer NART, 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe giren yasanın, ekosistemde bazı taşları yerinden oynattığını belirtti.

NART, özellikle pazaryerlerinde tekelleşmeyi ve haksız rekabeti önleyecek maddeler içeren düzenlemenin bazı olumsuz etkileri de olacağını hatırlatarak, “2023 yılında e-ticaret platformlarının bu yeni düzenleme kapsamında süreci takip etmek üzere temkinli bir duruş sergileyeceğini öngörüyorum.” şeklinde ifade etti.

Sosyal ticaret yaygınlaşacak

WORLDEF Başkanı Ömer NART, yazısında 2023 yılında e-ticaret trendlerinin neler olacağına dair yorumlarını paylaştı. Sosyal e-ticaret yani sosyal medya üzerinden satış ve mobil e-ticaret modellerinin daha da yaygınlaşacağını belirtti.

NART, E-ticaret firmalarının hem mobilin hem de sosyal medyanın sunduğu fırsatların farkında olduğunu belirterek, yeni uygulamalar ve yeni teknolojilerle 2023’te sosyal e-ticaretin ve mobil e-ticaretin daha fazla konuşulacağını ifade etti.

Ekosisteme yeni ödeme sistemlerinin, yeni teslimat modellerinin ve yapay zeka tabanlı uygulamaların gireceğini ve metaverse’te e-ticaret ile ilgili yeni gelişmeler de görülebileceğini belirtti. Ömer NART, tüm bu yeniliklerde, trendler ve modellerde işletmelerin global e-ticaret odaklı hareket etmesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

NART, kurucusu ve başkanı olduğu WORLDEF’in yıllardır e-ticaret ve e-ihracattaki potansiyelin farkında olarak çeşitli etkinlikler ve eğitimler düzenlediklerini belirtti.

Ömer NART, “Global e-ticaret etkinliğimiz WORLD E-COMMERCE FORUM, Türk firmaların e-ihracat ile globale açılması için büyük bir fırsat. Haziran 2023’te Avrupa’nın en büyük e-ticaret etkinliği olarak 100 binden fazla kişiyi e-ticaret ve e-ihracat için buluşturuyoruz. 2023 yılında e-ticaret ve e-ihracatın daha da yaygınlaşmasını; hem işletmelere hem de ulusal ekonomiye daha fazla katkı sağlamasını umut ediyorum.
Çünkü buna ihtiyacımız var!” şeklinde ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds