Ara
Close this search box.

Hızlı teslimata kar engeli

hızlı teslimat
hızlı teslimat

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile trafikte seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını; motosiklet ve elektrikli scooter’ların kullanılmayacağını duyurdu.

Hızlı teslimat firmaları siparişleri motokuryelerle teslim edemeyecek

Cuma gününden itibaren İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yağış ve sonrasında yaşanan buzlanma e-ticaret ve hızlı teslimat firmalarının siparişlerinin teslimatında büyük bir engel oluşturuyor.

Yağışın şiddetini artırması ile Twitter üzerinden bir açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve e-scooter’ların kullanılmayacağını duyurdu. Yapılan açıklama sonrasında hızlı teslimat firmaları yoğun kar yağışı nedeniyle teslimatlarını gerçekleştiremeyecek ya da araçlarla teslimat yapmak zorunda kalacaklar.

Motokuryelerin çalışmaya başlayacağı tarih henüz belli olmazken, kar yağışının etkisini azaltması ve buzlanma gibi tehlikelerin ortadan kalkmasının ardından motorkurye yasağının kaldırılması bekleniyor.

Motokuryeler için ‘siparişi durdurun’ kampanyası

Öte yandan, kar yağışı altında çalışmakta zorlanan motokuryeler için ‘siparişi durdurun’ kampanyası başlatıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da çağrılara destek vererek, “Sevgili İstanbullular, öncelikle hava muhalefetinin yoğun olduğu anlarda sizleri sipariş vermemeye davet ediyorum.” dedi. Motokuryelere seslenen Kaftancıoğlu, “Kurye kardeşim uygun olmayan koşullarda çalışmanız için zorlanırsanız eğer bize ulaşın, hukuk komisyonumuz yanınızda olacaktır.” mesajını verdi.

Motokuryeler: Kayıyoruz, düşüyoruz

Motokuryeler valiliğin kararından memnuniyet duydu. Sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapan motokuryeler, zamanla yarıştıklarını; karlı havalarda siparişleri ulaştırmakta zorlandıklarını dile getirdi. Siparişlere ‘acil’ notu yazan müşterilere seslenen kurye, “Motorlarımız karda kayıyor, düşüyoruz. Acil siparişleri yetiştirmek için canımızı tehlikeye atıyoruz.” diyor. Motokuryeler, “Siparişleri yetiştirmek adeta zamanla yarışıyoruz. Karlı havalarda çok zorlanıyoruz. Özellikle ara sokaklar karlı oluyor, bazı yerlerde motoru bırakarak yürümek zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds