Ara
Close this search box.

Hepsiburada ve 42 Türkiye, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştiriyor

Hepsiburada ve 42 Türkiye, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirme vizyonu ile bir araya gelerek bir işbirliğine imza attı. Hepsiburada Teknoloji Grup Başkanı Shevenkov, "Bu iş birliği Türkiye'nin dijital geleceğine katkıda bulunma vizyonumuzun bir parçası. Bir teknoloji akademisi olarak geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

42 Türkiye

E-ticaret platformu Hepsiburada ile akran eğitimi modelini benimseyerek öğrencilere yenilikçi bir eğitim sunan 42 Türkiye, “Hepsiburada Tech Academy” programı için iş birliği yaptı. Program kapsamında teknoloji liderleri öğrencilere çeşitli eğitimler verecek.

Katılımcılar “Hepsiburada’da Bir Gün” simülasyonunu deneyimleyecek

Eğitimler, 42 Türkiye’nin İstanbul ve Kocaeli kampüslerinde 8 modül olarak planlanıyor. Eğitimlerde Hepsiburada’nın teknoloji ekipleri ürün geliştirme, kullanıcı deneyimi, veri bilimi, veri analistliği, yazılım geliştirme ve sistem, güvenlik gibi konularda özel eğitimler verecek ve örnek çalışmalar anlatacak.

Programa katılanlar, “Hepsiburada’da Bir Gün” simülasyonunu deneyimleme fırsatı bulacak. Böylece öğrenciler, Hepsiburada’nın müşterilerine ve iş ortaklarına sorunsuz bir deneyim sunmayı amaçlayan teknolojik geliştirmelerini yakından tanıma ve teknoloji dünyasında ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri gerçek hayat uygulamalarıyla öğrenme şansı yakalayacak.

Program, 42 Türkiye’nin kampüslerinde uygulanacak

Program, 29 Mayıs’ta 42 Türkiye’nin Kocaeli kampüsünde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Program, okulun Kocaeli ve İstanbul’daki kampüslerinde 8’er modül boyunca devam edecek ve programı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verilecek. 42 Türkiye’deki 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrenciler, Hepsiburada’nın “’GeleceğiniZburada” staj programına dahil olacak.

“Türkiye’nin dijital geleceğine katkıda bulunma vizyonumuzun bir parçası”

Hepsiburada Teknoloji Grup Başkanı (CTO) Alexey Shevenkov, “Hepsiburada’nın, kendi teknolojilerini üreten ve globalde Türkiye’yi temsil eden bir inovasyon merkezi var. Bine yakın mühendisle Türkiye’de e-ticareti dönüştüren yazılımlara imza atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Shevenkov, şöyle devam etti: ”Hepsiburada Tech Academy programımızla öğrencilerin gerçek dünyada yazılım ürünü geliştirme sürecine olan bakış açılarını geliştirmeyi, deneyimlerini artırmayı hedefliyoruz. Kadın bir girişimci tarafından kurulmuş ve kadın bir CEO tarafından yönetilen bir şirket olarak bu programda da kadın teknoloji liderlerimizle eğitimler düzenliyoruz. Bu işbirliği, Türkiye’nin dijital geleceğine katkıda bulunma vizyonumuzun bir parçası. Bir teknoloji akademisi olarak geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesine katkı sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Teknoloji liderlerinden birebir öğrenme fırsatı

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise, Türkiye olarak, yazılım alanında nitelikli personel yetiştirmenin, sadece ekonomik kalkınma için değil, aynı zamanda global arenada rekabet gücün artırılması için de kritik öneme sahip olduğunu belirterek, 42 Türkiye ile Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğini aktardı.

Tüzgen, şunları kaydetti: “Okullarımızın, öğrencilerine kazandırdığı ileri düzeydeki teknik ve problem çözme becerileri ile onları sadece ulusal piyasanın değil, uluslararası teknoloji sektörünün de aranan profesyonelleri haline getireceğine inanıyorum. Bu program, yazılımcı adaylarımızın niteliğini artırmak ve sektör deneyimi kazanmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Programın interaktif yapısı sayesinde, öğrencilerimiz sadece teorik bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda pratik becerilerini de geliştirecekler. Öğrencilerimiz, program kapsamında teknoloji liderlerinden birebir öğrenme fırsatı bulacak ve bu değerli bilgi ve deneyimlerini kendi projelerinde uygulayabilecek.”

“Amacımız, çalışan kimliğini kazanmış yazılımcıları sektöre kazandırmak”

42 Türkiye Direktörü Meltem Akbulut Yıldırmış ise, 42 Türkiye olarak yeni bir yükseköğretim modeli sunduklarını ve temel amaçlarının, yükseköğretim ile iş dünyası arasındaki bağı güçlendirerek nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

42 Türkiye’nin öğrenci-öğretmen ilişkisi yerine öğrenciler arasında öğrenmeye dayalı bir modeli merkezine aldığına işaret eden Yıldırmış, şu ifadeleri kullandı: “Bu model, yükseköğretimde yenilikçi bir özellik taşıyor. Böylelikle sorgulayan, iletişim becerileri güçlü, esnek ve takım çalışmasına yatkın bir istihdam kaynağı sağlıyor. Hepsiburada ile başlattığımız ‘Tech Academy’, aslında ortaya koyduğumuz eğitim modelinin tamamlayıcısı konumunda. Bu akademi ile öğrencilerimizin, bir yazılımcının dünyasını her yönüyle deneyimlemelerini hedefliyoruz. Amacımız, çalışan kimliğini kazanmış yazılımcıları sektöre kazandırmak.”

E-ticarette değişime yol açan 4 yeni teknoloji

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds