Ara
Close this search box.

Güvenli dijital ödeme sistemleri online satışları artırıyor

Pandemi, online alışverişe ilgiyi katlayarak artırdı. Bu sebeple güvenli dijital ödeme sistemleri gündeme geldi.

Online alışverişin giderek artması, dijital ödeme sistemlerinin güvenliğini gündeme getirdi. “Yeni normal” dönemde e-ticaret “normal” hale geldi. Bu sebeple güvenlik kaygıları doğdu. Kullanıcılar, güvenli ödeme sistemlerine daha fazla ilgi göstermeye başladı. Online alışverişte farklı güvenlik sorunları ortaya çıkıyor. E-ticaret tüketicilerinin pandemi sebebiyle alışveriş alışkanlıkları değişti. Online müşteriler, artık daha hızlı ve güvenli ödeme sistemlerini tercih ediyor.

Dijital ödeme sistemlerinde güvenlik için nelere dikkat edilmelidir?

Online alışveriş, zamandan ve mekândan bağımsız olarak alışveriş yapılabilen bir ticaret modelidir. E-ticarette uygun fiyat, indirimli kampanyalar, ürün çeşitliliği ve dijital ödeme çeşitliliği birçok avantaj vardır. Pandemi sebebiyle insanlar, bir dönem tek alternatif olarak online alışverişe yöneldi. Hijyen kaygıları sebebiyle insanlar market alışverişlerini bile online alışveriş siteleri üzerinden yapmaya başladı.

E-ticarette artan ivme hız kesmeden devam ediyor. Online alışverişte sorun yaşamamak için temkinli davranmak gerekiyor. Peki, online tüketiciler, özellikle ödeme sistemleri ile ilgili kaygılarını nasıl giderebilir? Dijital ödeme sistemi iyzico, e-ticarette güvenli ödeme için bazı önerilerde bulundu.

Dijital ödeme sistemlerinde güvenlik için şunlara dikkat edilmelidir;

  • Online alışverişi yalnızca kişisel masaüstü veya tablet bilgisayardan yapın.
  • Ön bilgilendirme formunu mutlaka okuyun.
  • E-ticaret sitesinin SSL veya SET protokollerinden birine sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Güven damgası olan siteleri tercih edin.

Online alışverişte üst seviyede ödeme güvenliği

Dijital ödeme şirketinin sunduğu “Korumalı Alışveriş” seçeneği, sepetteki sipariş tutarını ödemeden siparişin teslim edilmesine kadar online alışveriş sürecinin bütün aşamalarını güvenli hale getiriyor. Üst seviyede ödene güvenliği sağlayan sistem, “Sipariş istediğim gibi gelir mi?”, “Kredi kartımı kopyalanır mı?” gibi kaygılar sona erdiriyor.

Uzmanlar, online alışverişte ödeme güvenliğini üst seviyede tutmak için 7 gün 24 saat müşteri hizmetleri desteği sunulması gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, iptal ve iade süreçlerinde de kolaylık sağlayan ödeme sistemleri, tüketicilerin alışveriş tercihlerini olumlu etkiliyor.

Güvenli online ödeme sistemi siparişleri artırıyor

Dijital ödeme sistemlerinde korumalı tüketici profili için ödeme süreçlerini ve online alışverişi güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu şekilde online alışveriş satışlarının daha da artırılabileceğine işaret ediyor. Online ödeme şirketinin bu yöndeki istatistikleri de bu yönde fikir veriyor.

Şirketin araştırmasına göre, normal alışverişlerde 143 lira olan ortalama sepet tutarı, güvenli ödeme sistemi ile 79 TL’lik artış kaydederek, 222 liraya ulaşıyor. Aynı şekilde korumalı sistem sayesinde, online alışverişte en çok tercih edildiği giyim kategorisi sepet tutarı en az yüzde 60 oranında artıyor. Normal alışverişlerde 154 lira olan ortalama sepet tutarı, korumalı alışveriş sistemi sayesinde 247 liraya yükseliyor.

Dijital ödeme sistemi şirketleri arasında önemli bir yeri olan şirketin korumalı alışveriş sistemi, en çok giyim ve aksesuar mağazaları tarafından tercih ediliyor. Ayrıca, kitap ve gıda mağazaları ile birlikte özel pazarlar da korumalı alışveriş sistemini tercih ediyor. Şirket, son 1 yıl içinde korumalı alışveriş sayesinde 6 ve üzeri sayıda alışveriş yapan tüketici sayısı dört kat arttığı belirtiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds