Ara
Close this search box.

Güneydoğu Asya’da e-ticarette kadın girişimcilerin sayısı artıyor

kadın girişimci
kadın girişimci

IFC’nin Doğu Asya ve Pasifik‘ten sorumlu cinsiyet programı yöneticisi Amy Luinstra, “E-ticaret dünyasındaki ‘anonimlik’, kadın girişimcilerin iş hayatında karşılaştıkları engellere bir nevi çözüm oldu. Kadınlar, e-ticaret sayesinde sektörde gelişme fırsatına sahip oldu. Buna rağmen iş dünyasında eşitsizliğe uğrayan kadınlar da az değil.” diyor.

Pandemiden önce birçok kadın girişimci başarılı bir performans sergiledi

Luinstra, e-ticaret devlerini kadın girişimcileri desteklemeye çağırarak, şöyle devam etti: “Finansmanları bulunan platformlar, daha fazla kadını bu platformlara dahil edebilir. Bu, kadınların gelişmesi ve finansman tekliflerinden haberdar olması için mükemmel bir yoldur.” Luinstra, ayrıca, Covid-19 salgınının kadınları dezavantajlı bir duruma getirdiğini vurguluyor. Luinstra, “Pandemiden önce kadınlar gayet iyi iş yapıyordu, hatta bazı durumlarda erkeklerden de daha fazla satıyordu.” diyor.

Filipinler’de çok ünlü olan e-ticaret sitesi Lazada’daki satıcıların yüzde 64’ünü kadınlar oluşturuyordu. Buna rağmen, pandemi sırasında kadınların yaptığı satış yüzde 27 oranında düştü. IFC raporundaki verilere göre, 2019 yılında kadınların e-ticaret pazarındaki cinsiyet eşitliğine ulaşmasına az kalmıştı. Fakat geçtiğimiz yıl e-ticaret dünyasındaki yaşanan artışa rağmen, bu ilerleme durdu. Luinstra, “Pandemİnin ortaya çıkardığı şartlar ile kadın girişimcilerin yaptığı satışlarda boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurmaya çalışıyoruz ve bu, 280 milyar dolarlık bir rakama tekabül ediyor.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds