Ara
Close this search box.

Google Bard yeni güncelleme ile daha yetenekli hale geldi

Google Bard

Google Bard‘a gelen güncelleme ile oluşan yeni yeteneklerin, istemlere resim ekleme, yanıtları daha uzun veya daha kısa olacak şekilde ayarlama gibi yetenekler olduğu aktarıldı.

Yeni güncelleme ile Bard’ın şimdiye kadarki en yetenekli model olduğu öne sürülüyor

Google Bard‘ın güncellenmesi hakkında yapılan açıklamada; Bard, şimdiye kadar ki en yetenekli model olarak lanse edildi. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler ve yeni nesil geniş dil modeli PaLM2 için yapılan güncellemelerle birlikte yapay zeka aracının daha sezgisel, hayalperest ve duyarlı hale geldiği belirtildi. Aynı zamanda Bard’ın 40 dilde kullanılabileceği söylendi.

Bard üzerinde tek bir dilde çalışmaya başlayıp 40’ı aşkın farklı dilden birinde devam etmenin, ayrıntılı kodlama yardımı istemenin veya farklı bakış açılarından yeni konular hakkında bilgi edinmenin mümkün olduğu ve Google Bard’ı kullanarak daha kaliteli ve doğru sonuçlara ulaşmak için yardım alınabileceği söylendi.

‘Farklı dillerde ve ülkelerde güçlü bir ortak çalışma ortamı oluşturuyoruz’

Yapılan açıklamada, Google Bard’ın en iyi özelliklerini dünyaya sunmanın önemli olduğu ve Bard’ın daha yetenekli sürümünü kullanıma sunarak dünyanın dört bir yanında, farklı dillerde ve ülkelerde daha güçlü bir ortak çalışma ortamı oluşturulduğu ifade edildi.

Yeni güncelleme ile hangi özellikler geldi?

Bard’ın artık Maps, YouTube, Oteller ve Uçuşlar’dan gerçek zamanlı bilgileri alabildiği ve bilgi kaynaklarından gerekli duyulan bilgileri bir araya getirebildiği aktarıldı. Bard’ın Gmail, Docs ve Drive’daki bilgilerle etkileşime girmesine izin verebileceği ve böylece kişisel içerik içerisinde de arama yapma ve özetleme seçeneklerine erişilebildiği söylendi. Ayrıca Google Workspace verilerinin, Bard’ın genel modelini eğitmek için kullanılmayacağı ve istendiği zaman bu özelliğin devre dışı bırakılabileceği bildirildi.

Bard’ın herkese açık bağlantı paylaşım özelliğinin kullanılarak bir Bard sohbeti paylaşılabildiği ve bu sohbetin paylaşılan kişiler tarafında da kullanılabileceği belirtildi.

Güncelleme hakkında yapılan açıklamada, Bard’a gelen bu yeni özelliklerin, şimdiye kadarki en yetenekli büyük dil modeli olarak tanıtılan PaLM 2 modelindeki güncellemeler ile ortaya çıktığı belirtildi. Kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda modelin gelişimi ve daha sezgisel ve yaratıcı olacak şekilde eğitilmesi için gelişmiş öğrenme tekniklerinden yararlanıldığı bildirildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds