Ara
Close this search box.

Google, Amazon’un satıcılar üzerindeki dezavantajlarını avantaja çeviriyor

Amazon
Amazon

Amazon’un geleneksel stratejisine tamamen zıt olan bu strateji, bağımsız satıcılar için daha ucuz ve daha az kısıtlayıcı olarak ön plana çıkıyor. Google, bununla birlikte satıcıların sitelerine trafik çekmesine odaklandı.

Google, geçtiğimiz yıl planı uygulamak için satıcı ücretlerini kaldırdı ve satıcıların arama robotlarında ürünlerini ücretsiz olarak listelemelerine fırsat tanıdı. Google, ayrıca, doğrudan tüketicilere satış yapan Shopify ile işbirliği yaptı. Bunun sonucunda Google, bağımsız mağazaların arama sonuçlarında gözükmesini ve reklamların daha kolay bir şekilde satın alınmasını sağladı. Dünyanın en büyük arama motoru tarafından benimsenen bu strateji, şimdilik işe yarıyor gibi gözüküyor!

Amazon satıcıları, düşük kâr marjları ve yüksek reklam maliyetlerinden şikayetçi

Amazon’u küresel reklamcılıkta geçmek neredeyse imkansız; ancak Google’ın uyguladığı yeni plan Amazon özelinde şüpheleri olan satıcılar için yeni bir oyun alanı ortaya çıkardı. Amazon satıcıları genellikle maliyetlerden ve düşük kârlardan şikayetçidir. Ayrıca, başarılı satış yapmak için harcanan reklam maliyetleri de her satışın dörtte birine denk geliyor. Üstelik Amazon’daki satıcıların müşterilerle doğrudan ilişkisi yok! Bu da müşterilerle iletişim kurma ve yeni iş fırsatları konusunda büyük engeller yaratıyor. Daha da fazlası, her şey Amazon pazarında bulunuyor. Bu da markaların ürünlerini kendi web sitesinde benzersiz bir şekilde vitrine koymasını ve müşterilerine güven sağlamasını zorlaştırıyor.

Google, Shopify ve PayPal ile yeni anlaşmalar imzaladı

Google, online satıcıların yaşadığı bu zorlukları dikkate alarak online perakende ürünlerin ücretsiz yayınlanmasını sağladı. Ayrıca, müşterilerin komisyonsuz bir şekilde Google’daki satıcılardan ürün satın almasına fırsat tanıdı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, ek olarak platformunu Shopify ve PayPal gibi üçüncü taraflara açacağını da açıkladı. Bu sayede satıcılar, envanter ve siparişleri daha kolay bir şekilde yönetebilecek ve ödeme yöntemi olarak mevcut araçları kullanacak.

Covid-19 salgını sırasında yüz binlerce küçük işletmenin Shopify’a geçmesi göz önünde bulundurulduğunda, bu anlaşmanın ne kadar doğru bir anlaşma olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Google, 2020 yılında arama sonuçlarında görünen satıcı sayısını yüzde 80 oranında artırdığını vurguladı. En büyük büyüme, küçük ve orta ölçekli işletmelerde görüldü. Ayrıca, yeni uygulamalarla birlikte, mevcut perakendeciler daha fazla ürün listeliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds