GAP bölgesine özel e-ticaret projesi

GAP

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “Büyük Dönüşüm: Bedestenden Dijital Platformlara Yeni Ekonomik Düzen ve İhtiyaçları” temasıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Şanlıurfa’da e-ticaretin yerel ekonomiye katkısı ele alındı.

“GAP’a has bir e-ticaret modeli oluşturmayı hedefliyoruz”

Toplantıda konuşan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, “Yenilikçi ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerin e-ticaret üzerinden daha fazla pazarlanmasını istiyoruz.” dedi. Açıkgöz, bölgeye has bir e-ticaret modeli oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, bölgesel ürünleri dijital platformlarda pazarlayarak, bölgeye sosyal ve ekonomik katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Mehmet Açıkgöz, Bu çerçevede çalışma yaptıklarını belirterek, bu konunun önümüzdeki süreçte biraz daha netleşeceğini kaydetti.

Açıkgöz, “Bölgemiz kadim bir bölge tarım devriminin yapıldığı bir bölge. Çok zengin bir ürün potansiyeline sahibiz. Türkiye’de coğrafi işaretli 633 ürünün 91’i bu bölgede bulunuyor. Ürünlerimizi değerlendirmemiz ekonomiye katmamız lazım. Bu işle ilgilenenlerin gelir düzeyini artırmamız lazım. Bunun için çalışıyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Her 10 kişiden 4’ü e-ticareti kullanıyor”

Toplantıya katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı PTT Genel Müdürlüğü E-Ticaret Daire Başkanı Büşra Aktaş Kütükçü de, yaptığı sunumda, pandeminin e-ticareti getirdiği noktaya dikkat çekerek, pandemi süreciyle birlikte e-ticaretin hızlı geliştiğini belirtti. Kütükçü, “E-ticaret artık ticaretin olmazsa olmazı durumuna geldi.” dedi. Pandemi ile beraber ticaret yapan herkesin e-ticarete açılması gerektiğini de gördüklerini belirten Kütükçü, “Türkiye genelinde her 10 kişiden 4’ü e-ticareti kullanıyor.” dedi.