Ara
Close this search box.

Flipkart, yaklaşık bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

flipkart

Hintli e-ticaret platformu Flipkart’ın maliyet kontrol stratejisinin bir parçası olarak performansa dayalı iş gücünde yüzde 5 ila 7 oranında azalma planladığı bildiriliyor. İşten çıkarma planının Mart-Nisan 2024’te sonuçlanması bekleniyor. Platform, son 1 yıldır işe alımların dondurmuştu. Flipkart, son iki yıldır performansa dayalı olarak işleri yıllık olarak azaltıyor.

Flipkart’ın işten çıkarma planı gelecek ay netleşecek

Şirketin mevcut iş gücü, Myntra hariç 22 bin kişi. İşten çıkarmalar bin 100 ila bin 500 çalışanı etkileyebileceği belirtiliyor. İşten çıkarma planının, yeniden yapılanmanın 2024 yol haritasıyla birlikte gelecek ay yapılacak üst düzey yöneticiler toplantısında tamamlanacağı öne sürüldü. İşten çıkarmalara rağmen şirketin halka arzını 2024 yılına kadar erteleme planı değişmedi.

Öte yandan, Flipkart, ayrıca, Adani Group’un yüzde 20 hissesine sahip olduğu Cleartrip ile de iş birliği yapmayı düşünüyor. Cleartrip, havayolu rezervasyonlarına odaklanıyor. Walmart ve diğerlerinden devam eden 1 milyar dolarlık finansmanın Flipkart’ın stratejik planlarını desteklemesi bekleniyor. Grup CEO’su Kalyan Krishnamurthy liderliğindeki şirket, ürünlerini çeşitlendiriyor ve market, sosyal ticaret (Shopsy) ve fintech (Super.money) alanlarına odaklanarak, kullanıcı tabanını genişletmeyi hedefliyor.

Diğer taraftan; Amazon, Meesho ve Paytm gibi firmalar da yakın zamanda maliyet düşürme ve yeniden yapılandırma çalışmalarına başladı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds