Ara
Close this search box.

Flip, 48 milyon dolar yatırım aldı

flip
flip

Endonezya merkezli fintech girişimi Flip, B serisi finansman turunda 48 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket bu yatırımla beraber sermayesini 65 milyon dolara yükseltti.

“Kullanım pandemi öncesine göre 10 kat arttı”

Yatırım turu Sequoia Capital India, Insight Partners ve Insignia Ventures Partners tarafından yönetildi. Şirket, finansmanı, iş genişlemesini daha da hızlandırmak, Endonezya’daki operasyonlarını güçlendirmek, teknolojiyi ilerletmek ve mühendislik ve ürün ekiplerini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

Flip’in kurucu ortağı ve CEO’su Rafi Putra Arriyan, yaptığı açıklamada, “Bu finansman, Endonezya’da para hareketini basitleştiren yenilikçi çözümler oluşturma misyonumuzu beslemek ve hızlandırmak için ihtiyaç duyduğumuz kaynakları bize sağlıyor. Endonezya’da teknolojinin benimsenmesi ve mobilite kısıtlamalarının artmasının ardından kullanım pandemi öncesine göre 10 kat arttı. Pandemi sırasında Endonezya’daki mobilite kısıtlamasına ilişkin protokol, çoğu bankanın ofisini kapatmasına neden oldu ve insanların finansal işlemleri için teknoloji tabanlı çözümler kullanmasını gerektirdi. Tüketici davranışında banka şubelerini ziyaret etmekten dijital ürünleri kullanmaya geçiş hız kazandı.” ifadelerini kullandı.

“Bankalar arası transfer en etkili ödeme yöntemi”

Sequoia Capital India Başkan Yardımcısı Aakash Kapoor ise, Flip’in kullanıcı tabanının kendileri için çok önemli bir noktada olduğunun altını çizerek, “Bankalar arası transfer, Endonezya’nın hızla büyüyen dijital ekonomisinde en etkili ödeme yöntemi. Flip’in muazzam bir kullanıcı tabanı var ve hepsi hızla büyüyor. Flip’in Endonezya’daki en heyecan verici tüketici fintech şirketi olduğuna inanıyoruz. Şirkete olan yüksek inancımızın kanıtı olarak, üst üste üçüncü tura liderlik etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yatırım turunun diğer aktörlerinden Insight Partners Genel Müdürü Deven Parekh ise, “Flip, mevcut bankalar arası transfer pazarında çok etkin rol oynuyor ve banka ortakları arasında sorunsuz ödeme hareketine izin veren üstün hizmeti ile alanında liderlik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Insignia Ventures Partners Müdürü Samir Chaibi ise, “Flip’teki ilk kurumsal yatırımcı olarak, son iki yılda ürünün inanılmaz büyümesine ve ekibin performansına tanık olduk. Flip, milyonlarca Endonezyalının günlük finansal ihtiyaçları için platforma güvenmesiyle artık kendi alanında baskın oyuncu…” değerlendirmesinde bulundu.

Yüzden fazla yerel bankaya finansal hizmet sağlanıyor

Rafi Putra Arriyan, Luqman Sungkar ve Ginanjar Ibnu Solikhin tarafından 2015 yılında Endonezya Üniversitesi’nde okudukları dönemde kurulan Flip, bireylerin ve işletmelerin para transferlerini düşük maliyet ile gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Girişim, yüzden fazla yerel bankaya bankalar arası transfer, uluslararası havale, e-cüzdan yüklemeleri, maaş transferleri ve iş çözümü ürünleri dâhil olmak üzere finansal hizmetler sağlamak için 2016 yılında Bank Indonesia’dan (BI) lisans aldı.

Flip, 7 milyondan fazla kullanıcıya Endonezya’nın farklı bölgelerinde çeşitli finansal işlemler ve denizaşırı para transferleri için hizmet veriyor. Seyahat, konaklama, e-ticaret, ulaşım, eğitim, dış kaynak kullanımı, kitle fonlaması, işletme yönetimi sektörlerinde 340’tan fazla Endonezyalı şirket ve KOBİ, Flip’in çalışan bordrosu, müşteri iadeleri, fatura/tedarikçi ödemeleri hizmetinden faydalanıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds