Eski Twitter çalışanlarından Twitter’a rakip sosyal ağ: Spill

Bir grup eski Twitter çalışanı, Elon Musk tarafından işten çıkarıldıktan sadece haftalar sonra kendi yeni bir sosyal medya sitesi üzerinde çalıştıklarını duyurdu: ‘Spill’.

16 Aralık’ta, Twitter‘ın eski Küresel Sosyal ve Yazı İşleri Başkanı Phonz, yeni platformu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile duyurdu. Tweetinde Phonz, “Kuş uygulamasına iyi bir alternatif mi arıyorsunuz? Bir grup eski Twitter çalışanı tarafından kurulan, kültürü ön plana çıkaran yeni nesil bir sosyal platform olan Spill’i tanıtıyoruz” dedi.

“Spill başka Twitter değil, bambaşka platform”

Phonz, kullanıcıların yeni platformda kullanıcı adlarını önceden rezerve edebileceklerini de belirterek bir bağlantı paylaştı. Phonz, devam eden tweetlerinde Spill’in nasıl bir platform olacağına ilişkin bilgi verdi. Spill’in ‘başka bir Twitter’ olmayacağını ancak sosyal medyayı ileriye taşıyacağını belirtti.

Açıklamasında, “Spill başka bir Twitter olmayacak. Onu ne kadar sevsek de, sevgili kuş uygulamamızla ilgili her zaman pek çok sorun olmuştur. Bunun yerine, bunun yeni bir şeyler inşa etmek ve genel olarak sosyal medyayı ileriye taşımak için bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Spesifik olarak, moderasyonu ve müşteri desteğini geliştirmek için büyük dil modeli AI (yapay zeka) ile Spill’i geliştiriyoruz, içerik ilişkilendirme için blockchain teknolojisi ve büyük markalarla ortaklıklar hakkında konuşmaya değer prömiyer içeriği. Daha fazla eğlence, daha az nefret, daha iyi iş” ifadelerini kullandı.

Amazon

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.