Ara
Close this search box.

eBay hisseleri, beklentilerin altında kaldı

ebay
ebay

eBay hisselerine ilişkin açıklanan rakamlar şöyle;

  • Kazanç: Hisse başına 0,91 – 0,96 sent
  • Gelir: 2,98 milyar – 3,03 milyar

Analistler, hisse başına 98 sent ve 2,98 milyar dolar gelir tahmininde bulunmuşlardı. Bazı yatırımcılar, bu rakamların açıklanmasından sonra hisse senetlerini veya fiyat hedeflerini düşürdü. eBay, Amazon, Etsy, ve Wayfair gibi online pazarlar, aşı dünyada daha da yaygınlaştıkça ve ekonomiler düzeldikçe bu yükselişlerini devam ettirmek istiyordu. Dev e-ticaret şirketleri, büyük bir baskı ile karşı-karşıya…

eBay, ilk çeyrekte beklentilerin üstünde bir performans göstermişti

Wedbush analistleri Ygal Arounian ve Chad Larkin, bu sonuçların eBay’ı nötr bir seviyeye düşürdüğünü ifade ederek, bu ivme devam ettiği sürece 2020 yılında elde edilen tüm kazanımların yok olacağını ifade etti. Müşterilere gönderilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Covid-19 salgınından elde ettiğimiz kazanç, önümüzdeki çeyreklere de baktığımızda sınırlı bir seviyededir. Potansiyel dört negatif çeyrek büyümesine girerken, kenara çekiliyoruz.”

Yatırım şirketi, bu kararla eBay hisselerindeki fiyat hedefini 74 dolardan 63 dolara düşürdü. eBay, ilk çeyrek için beklenenden daha iyi sonuçlar bildirmişti. E-ticaret devi 2,97 milyar dolarlık tahmini aşarak 3 milyar dolarlık gelir bildirmişti. Hisse başına kazanç ise 1,09 dolardı ve tahminlerin üstündeydi. Brüt ürün hacmi ise geçen yıla göre yüzde 29 oranında artarak, 27,5 milyar dolara ulaşmıştı. Analistlerin beklentisi ise 26,3 milyar dolardı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds