Ara
Close this search box.

eBay for Charity, rekor seviyede bağış topladı

eBay for Charity, 2020 yılında küresel olarak yaklaşık 123 milyon dolar bağış toplamayı başardı.
eBay for Charity, 2020 yılında küresel olarak yaklaşık 123 milyon dolar bağış toplamayı başardı.

Pierre Omidyar, eBay’ı 1995 yılında kurdu. Bu süre zarfında insanlar arasında network odaklı ve ekonomik güçlenmeyi destekleyen küresel bir topluluk oluşturdu. Bu kararın ne kadar doğru olduğu, bu yıl yapılan yardımlar ile tekrar ortaya çıktı. eBay for Charity, arka arkaya üçüncü yıl da bağış rekorları kırdı. eBay pazarı aracılığıyla dünya çapında hayırsever bağışçılardan toplamda yaklaşık 123 milyon dolar bağış aldı.

eBay platformu aracılığıyla her dakika 234 dolardan fazla para toplandı. Bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10’luk bir artış kaydeden fonların tamamı kâr amacı gütmeyen kuruluşlara aktarılıyor. Geçtiğimiz yıl Heifer International, ASPCA, NHS Charities Together, Homes for Our Troops, British Heart Foundation ve The Skatepark Project gibi çok sayıda kâr amacı gütmeyen kuruluş bu bağışlarla desteklendi. Böylece 21 milyondan fazla hayır işi oluşturuldu.

eBay Başkanı ve CEO’su Jamie Iannone, “Geçtiğimiz yıl birçok kişi için zorlu geçti. Buna geçmesine rağmen hayırseverlerin bağışları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara verdikleri destekler için minnettarız. Alıcılarımızın ve satıcılarımızın gösterdiği cömertlik ruhundan ve onların eBay for Charity aracılığıyla hayır işlerine ortak olmalarından ilham alıyoruz.” dedi.

İngiliz Kalp Vakfı, eBay for Charity mağazasından destek alıyor

İngiliz Kalp Vakfı (BHF), eBay topluluğu tarafından desteklenen kuruluşlardan biridir. BHF, Birleşik Krallık’ta kalp ve dolaşım hastalıkları konusunda Birleşik Krallık’ın en büyük fon sağlayıcısıdır. Kalp sağlığındaki pek çok gelişme BHF ile bağlantılıdır. Bununla birlikte, kâr amacı gütmeyen kuruluş devletten fon almıyor. Bunun yerine araştırma programlarına desteklemek sağlamak için eBay for Charity mağazası gibi gönüllü çabalardan besleniyor. Kalp ve dolaşım hastalığı olan kişiler özellikle Covid-19 riski altında olduğundan BHF bu alana odaklandı.

BHF’nin Ticari Direktörü Mike Taylor, “Dünyadaki en büyük ikinci eBay for Charity mağazası olduk ve kısa süre önce lansmanımızı yaptığımız zamandan bu yana 1 milyon satın alma işlemi ile önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Geçtiğimiz yıl, eBay mağazamızdan Birleşik Krallık’taki üniversitelerde önemli sayıda araştırma programını finanse edecek kadar net kâr elde ettik ” dedi.

Küçük hayır kurumları da destekleniyor

eBay for Charity, ayrıca, toplulukları için eşit derecede önem arz eden çok daha küçük hayır kurumlarına da yardımcı oluyor. The Skatepark Project, örnek bir eBay for Charity projesi. Dünyanın her yerinde fiziksel ve zihinsel sağlığın korunması için rehberlik ve teknik yardım sunuyor. Gençler için güvenli kaykay parkları kurulmasına destek sağlıyor. The Skatepark Project Program Yöneticisi Alec Beck, “Nebraska’da bir kaykay parkı için fon toplayan 10 yaşındaki çocuklardan oluşan bir gruptan Birleşik Krallık’taki ünlü bir kaykay noktasını yasallaştırmayı savunan iki çocuk annesi bir kadına kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yerel değişimle ilgili çok fazla iç açıcı ve etkileyici hikaye var.” dedi.

2020 yılında ilham veren bağış etkinlikleri

Covid-19, geçtiğimiz yıl içerisinde kâr amacı gütmeyen kuruluşları ve onların olağan bağış toplama yöntemlerini etkiledi. Müzayedeler artık şahsen yapılamıyordu ve yönetim kurulu genelinde etkinlikler iptal ediliyordu. Bu kuruluşlara yardım etmek için, eBay for Charity ve eBay topluluğu hızlı bir dönüş sağladı. 2020 yılının nisan ve mayıs ayları arasında eBay, satıcıları, satışlarının yüzde 10 ila yüzde 100’ünü Direct Relief, Feeding America ve Opportunity Fund kuruluşlarına bağış olarak vermeleri teşvik etti. Kampanya sonunda satışlar yoluyla 680 bin dolardan fazla para toplandı. eBay fonları da devreye girince toplamda 1,3 milyon dolarlık gelir yardım kuruluşlarına aktarıldı.

eBay for Charity, bu kampanyanın yanı sıra Covid-19 ile ilgili ek fon sağlamak üzere ünlü sanatçılarla da iş birliği yaptı. Çizgi roman sanatçısı Jim Lee, yerel bazda kurulmuş küçük kitap ve çizgi roman mağazalarını destekleyen BINC kuruluşu için benzersiz eskizler sattı ve 744 bin topladı. Bir başka çizgi roman sanatçısı Mike Mignola, World Central Kitchen’a 420 bin dolarlık bir bağış toplamak için orijinal çizgi roman eskizleri sattı. Ek olarak, uluslararası üne sahip sanatçı Ai Weiwei, Covid-19’dan etkilenen mülteci ve göçmen topluluklarını desteklemek için çalışan üç kuruluşa destek sağlamak adına sanatının en ikonik örneklerini satışa çıkardı. Böylece; İnsan Hakları İzleme Örgütü, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Refugees International(Uluslararası Mülteciler Kuruluşu) yararına toplamda 1,4 milyon dolar topladı.

Koronavirüsün etkisiyle e-ticaret hızlı bir yükselişe geçmiş durumda. Karantina süreçlerinde pek çok insan eve kapansa da alışveriş yapmaya devam ettiler ve online alışverişlerin pazar payı büyük bir ivmeyle artmaya devam ediyor. Bu bağlamda, e-ticaretin bunun gibi hayır işlerine destek olması, insanlık adına umut verici!

eBay for Charity hakkında

eBay for Charity, tüketicilerin kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yapma imkanı elde etmesine olanak tanıyan bir programdır. Bir tüketici, bu pazardan her alışveriş gerçekleştirdiğinde, bu tüketicilere önem verdikleri konulardaki hayır kuruluşlarını destekleme fırsatı sunuyor. Satıcılar gelirlerinin en fazla yüzde 100’ünü seçtikleri bir hayır kurumuna bağışlayabilirken, alıcılar satın alma işlemi sırasında satın alma işlemlerine bağış ekleyebiliyor. Bugüne kadar eBay topluluğu tarafından hayır işleri için 1,1 milyar doların üzerinde para toplandı. eBay aracılığıyla nasıl bağış yapabileceğini öğrenmek için eBay for Charity sitesini ziyaret edebilirsiniz!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds