Ara
Close this search box.

E-ticarette önümüzdeki 7 yıl için öngörü raporu yayımlandı

E-ticarette sürdürülebilirlik

Research And Markets “E-Ticaret Ödemeleri – Küresel Stratejik İş Raporu’nu yayımladı. Rapora göre gelecekte pazardaki büyümenin önemli bir kısmı e-ihracat sayesinde gerçekleşecek. COVID-19 pandemisi sonrası dünyada değişen iş yapısı, e-ticaret ödemeleri pazarını 2030 yılına kadar 612.1 milyar dolara ulaşacak şekilde tahmin ediyor.

Küresel e-ticaret ödemeleri pazarı büyümeye devam ediyor

2022 yılında 206.7 milyar dolar olan küresel e-ticaret ödemeleri pazarının, 2030 yılına kadar 612.1 milyar dolar büyümesi bekleniyor. Analiz dönemi 2022-2030 olarak belirlenmiştir. Raporun incelediği segmentlerden biri olan kartlar, analiz dönemi sonunda 274.7 milyar dolara ulaşarak %15,4 CAGR oranıyla kaydedilmesi bekleniyor. Dijital Ödeme / E-Cüzdan segmentindeki büyüme, devam eden pandemi sonrası toparlanma göz önüne alındığında, bir sonraki 8 yıllık dönem için revize edilerek %16,2 CAGR oranı olarak tahmin ediliyor.

ABD 56.3 milyar dolar, Çin pazarı ise 169 milyar dolara büyüyecek

ABD’deki e-ticaret ödemeleri pazarı, 2022 yılında 56.3 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, 2022-2030 analiz dönemi boyunca %21.9 CAGR büyüme oranıyla 169 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşması öngörülüyor. Diğer önemli coğrafi pazarlardan bazıları Japonya ve Kanada’dır. Her ikisi de 2022-2030 dönemi için sırasıyla %10.3 ve %12 büyüme oranlarıyla büyümeleri bekleniyor. Avrupa’da ise Almanya’nın %11 CAGR büyüme oranı ile büyümesi bekleniyor. Avustralya, Hindistan ve Güney Kore gibi ülkelerin liderliğinde, Asya-Pasifik bölgesindeki pazarın 2030 yılına kadar 87.2 milyar dolara ulaşması ö ngörülüyor.

Cyber Week

Dünya genelinde e-ticaret ödemeleri, COVID-19 salgını sonrası işletme ortamında değişti. 2022 yılında 206.7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan bu pazarın, 2030 yılına kadar 612.1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu, 2022-2030 analiz dönemi boyunca %14.5 CAGR büyüme oranına işaret ediyor. Kartlar, raporda incelenen segmentlerden biridir ve analiz dönemi sonunda 274.7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Devam eden pandemi toparlanmasını dikkate alarak, dijital ödeme / e-cüzdan segmentindeki büyüme, önümüzdeki 8 yıllık dönem için %16.2 CAGR olarak revize edildi.

Pandemi sürecinde, e-ticaret sektörü hızla büyüdü ve bu büyüme trendi pandemi sonrası dönemde de devam ediyor. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişim, internet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasına ve dolayısıyla e-ticaret pazarının büyümesine yol açtı.

2023 için ne bekleniyor?

2023’te sunulacak özel kapsamımız Rusya-Ukrayna savaşı, küresel enflasyon, Çin’deki sıfır Covid politikasının hafifletilmesi ve “dengesiz” yeniden açılımı, tedarik zinciri kesintileri, küresel ticaret gerilimleri ve resesyon riski üzerine olacak.

Global rekabet ve ana rakip pazar payı yüzdeleri Birden fazla coğrafyada varlığı – Güçlü / Aktif / Niş / Trivial Çevrimiçi etkileşimli eşten-eşe özel güncellemeler Dijital arşivlere ve Araştırma Platformuna erişim Bir yıl boyunca ücretsiz güncellemeler.

E-ticaret ve e-ihracatın geleceği parlak görünüyor

E-ticaret ve e-ihracatın yükselen trendi ile dünya genelinde ödeme yöntemleri de giderek değişiyor. Geçmiş yıllara oranla online alışverişlerdeki artışa paralel olarak, ödeme yöntemlerinde de büyük değişimler yaşanıyor. Pandemi döneminde e-ticaretin öneminin daha da artmasıyla birlikte, dünya genelindeki tüketicilerin çevrimiçi ödeme yöntemlerine yönelmesi bekleniyor.

E-ticaret ve e-ihracatta kullanılan ödeme yöntemleri, birçok kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor. Elektronik cüzdanlar, kredi kartı, banka havalesi ve online ödeme platformları gibi yöntemler, tüketicilerin istedikleri herhangi bir ürünü kolaylıkla satın almalarını sağlıyor.

Avrupa'da sınır ötesi e-ticaret

2022 yılına kadar e-ihracat ve e-ticarette lider konumda olan Alibaba Group Holding Ltd. ve Amazon.com Inc. gibi global oyuncuların pazar payı dünya genelinde yükselmeye devam edecek. Diğer önemli oyuncular arasında PayPal Holdings, Inc., Apple Inc., Visa, Inc. ve MasterCard Incorporated yer alıyor.

Dijital ödeme sistemlerinin geleceği oldukça parlak görünüyor. Dünya genelindeki e-ticaret satışları, on-demand ekonomi ile desteklenerek artmaya devam ediyor. 2017 yılında 2.3 trilyon dolar olan global e-ticaret satışları, 2019 yılında 3.5 trilyon dolara, 2022 yılında ise 6.5 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.

E-ticaretin yükselen trendiyle birlikte, nakitsiz toplum olma yolunda önemli adımlar atılıyor. Dünya genelindeki nakitsiz işlem sayısı hızla artarken, çevrimiçi ödeme yöntemleri de bu değişime ayak uyduruyor. 2015 yılında 387.3 milyar olan global nakitsiz işlem sayısı, 2021 yılında 1.2 trilyona yükselmesi bekleniyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds