Ara
Close this search box.

E-ticaret satışları pandemi döneminde ana platformlarda yoğunlaştı

e-ticaret satışları
e-ticaret satışları

2019 yılında başlayarak tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 pandemisi, e-ticaret satışlarında da büyük değişimler yarattı. Bu dönemde değişen tüketim alışkanlıkları sonucu e-ticaret satışları çok yüksek rakamlara ulaşırken, online platformlar üzerinden gerçekleştirilen satışların büyük çoğunluğu ana platformlar üzerinden işleme alındı.

E-ticaret şirketleri pandemi sırasında önemli gelir artışları yaşadı

2019 yılında hayatımıza giren ve küresel anlamda büyük bir etki yaratan Covid-19 pandemisinin etkisi her geçen gün azalmaya devam ediyor. Bu dönemde alınan önlemler ve değişen tüketim alışkanlıkları e-ticaret satışlarında büyük bir artış yaşanmasına yol açtı.

Unctad tarafından yakın dönemde yayınlanan istatistiksel veriler, pandeminin küresel ölçekte online kanallardaki satın almaları artırdığını gösterirken, bu dönemde işleme alınan satın alımların büyük bir çoğunluğunun ekosistemin en büyük e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi.

Online kanallar üzerinden alışveriş yapan tüketici sayısı artıyor

Unctad verilerinde, e-ticarette yaşanan büyümenin gelişmiş ülkelerde yoğunlaştığı ve gelişmekte olan ülkelerde bu oranın daha düşük olduğu görülürken, online kanallar üzerinden alışveriş yapan tüketici sayısında yaşanan değişimde dikkat çekti.

2019 yılı verilerine göre online kanallar aracılığı ile alışveriş yapan tüketicilerin oranı yüzde 53 olarak gerçekleşti. Bu oran 2021 yılında ise yüzde 60’a ulaştı. Araştırmada yer alan verilere göre, yaşanan bu değişimde en önemli faktörler olarak; geniş ürün yelpazesi, ödeme seçenekleri ve teslimat sürelerinde yakalanan hız ön plana çıkıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds