Ara
Close this search box.

E-ticaret iade oranları 2021’de yüzde 20,8’e yükseldi

e-ticaret
iade oranları

Apriss Retail tarafından gerçekleştirilen bir ankette, 2021 yılında her 1 milyar dolarlık satış için 166 milyon dolarlık malın iade edildiği ve iadelerin yüzde 10,3’ünün dolandırıcılık nedeniyle gerçekleştirildiği görüldü.

İadelerin yüzde 10,3’ünün dolandırıcılık nedeniyle gerçekleşiyor

Apriss Retail tarafından 13 Ekim- 13 Kasım tarihleri arasında 57 perakendecinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, e-ticarette 2021 yılında her 1 milyar dolarlık satış için 166 milyon dolarlık malın iade edildiği ve iadelerin yüzde 10,3’ünün dolandırıcılık nedeniyle gerçekleştirildiği görülürken, iadeye yol açan en yaygın ödeme yöntemi yüzde 22,78 oranla kredi kartları oldu.

“İade oranları şaşırtıcı değil”

Washington merkezli Ulusal Perakende Federasyonu (NRF) Araştırma Geliştirme Ve Endüstri Analizi Başkan Yardımcısı Mark Mathews, iade oranlarının şaşırtıcı noktada olmadığını ifade ederek, “Toplam perakende satışlar, pandemi sırasında artan tüketici talebinden dolayı hızlanmaya devam ederken, genel getiri oranının da etkilenmesi şaşırtıcı değil. Perakendeciler, mağazalara ve online olarak iade edilen ürünlerde bir artış gördüklerini belirtseler de, bunun olumlu yanı, onlara müşterilerle daha fazla bağlantı kurmaları ve olumlu bir deneyim sunmaları için ek fırsatlar sağlamasıdır.” ifadelerini kullandı.

En yüksek getiri oranına sahip kategori otomobil parçaları

2021 yılında en yüksek getiri oranına sahip kategoriler; yüzde 19,4 ile otomobil parçaları, yüzde 12,2 ile giyim ve yüzde 11,5 ile ev dekorasyon ve ev eşyaları oldu. İadeye yol açan en yaygın ödeme türleri ise, yüzde 22,78 oranla kredi kartları, yüzde 12,69 ile nakit ve yüzde 7,04 ile banka kartları oldu.

FedEx ve UPS gibi taşıyıcılar ve Amazon gibi e-ticaret satıcıları, müşteri kolaylığı olarak kutu/etiketsiz iade sunmasa da bu durum NRF ve Apriss tarafından gerçekleştirilen ankete katılan perakendecilerin ilgisini çekmemiş gibi gözüküyor. Ankete katılan perakendecilerin yüzde 3’ten azı iade hizmeti sunmadıklarını ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds