Ara
Close this search box.

Dijital dönüşüm ve e-ticaret, markaları büyütüyor

dijital dönüşüm
dijital dönüşüm

Bu süre zarfında dijital dönüşüm endüstrisinde de daha önce görülmemiş bir büyümeye rastlandı. Birçok işletme dijital kanallara adapte olmaya çalıştı. Rekabet arttıkça markalar pazar paylarını korumaya odaklandı. Birçok marka işlerini büyütmek için farklı alanlara açıldı. Müşteri odaklı davranan şirketler, işlerini büyütme yolunda büyük yol kat etti.

2021 ve sonrasında dijital dönüşüm

Öngörülemez teknoloji çağı, her işletmeyi ve sektörü amaçlandığı gibi değiştirmez. Bu teknolojilere açık olmak, işletmenizi farklı bir seviyeye çıkaracaktır. Dijital dönüşümü yeni platform oluşturma gibi düşünmemek gerekiyor! Yanlış e-ticaret platformunun seçilmesi istemediğiniz sonuçların doğmasına neden olacaktır. Yanlış platformda işinizin büyüme ihtimali çok azdır. Dijital dönüşümünüze başlarken herkesi, her gelişmeyi dikkate alın! Bu, daha iyi bir strateji geliştirmenizi ve başarı şansınızı en yüksek seviyeye çıkarmanızı sağlayacaktır.

“Dijital dönüşüm” derken yeni müşteri beklentilerini karşılamaktan ve yeni teknolojileri benimsemekten bahsediyoruz. Dell’e göre, 2020 yılında şirketlerin yüzde 80’i, dijital dünyaya hızlı bir şekilde adapte oldu. Dijital dünyaya ayak uyduran şirketler daha da büyüdü. Fakat dijital dönüşümün de kendi zorlukları var.

Çoğu şirket, dijital dönüşümü organizasyonel bir değişiklik olarak görmüyor. Dijital dönüşümün sadece yeni bir özellik olduğuna inanıyorlar. Organizasyonel sıkıntı yaşayan, ekibinde uzman bulunmayan, eski sistemlerle çalışmaya devam eden şirketler dijital dönüşüme ayak uyduramıyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için öncelikle dijital dönüşümünün faydalarını anlamak gerekiyor. Dijital dönüşümle ilgili fikir oluştuktan sonra bütün ekip bu projeye erkenden dahil olmalıdır.

  • Müşteri odaklı olun

Araştırmalara göre, Covid-19 salgını sonrası tüketicilerin yüzde 59’u, müşteri odaklı davranan markaları daha çok tercih edecek. Bu sebeple yenilikçi ve ileri görüşlü markalar Covid-19 salgını sırasında müşteri odaklı davranarak işlerini daha da büyüttü. Kişiselleştirilmiş bir web sitesi, müşterilerin kendilerini daha özel hissetmelerini sağlayacaktır.

Tüketiciler, e-posta kampanyalarından ürün önerilerine kadar her şeyi bekliyor. Yeni trendlerin popülerliği de gün geçtikçe daha da artıyor. Dijital pazarlama araçları, müşteri davranışlarını daha doğru bir şekilde analiz etmenizi ve müşterileri segmentlere ayırmanızı sağlayacaktır.

  • Verileri efektif bir şekilde kullanın

Veriler, müşterilerin ne aradıkları ve ne satın aldıkları konusunda iyi fikirler verebilir. E-ticaret işinin performansını artırmak için raporları efektif bir şekilde kullanın. Böylece daha iyi ve daha çok kazandıracak ürünler seçebilirsiniz. Çok satılan ürünleri belirledikten sonra ürünleri daha iyi konumlandırabilir ve buna göre daha iyi bir fiyatlandırma ve promosyon stratejisi oluşturabilirsiniz. Aldığınız etkileşim, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi konusunda işinizi daha da ileriye götürecektir.

  • Çok kanallı satış yapın

Günümüz dünyasında alışverişler, farklı kanallar aracılığıyla yapılıyor. Bu kanallara uyum sağlamak, işletmeler açısından çok önemlidir. Web sitesi, sosyal medya veya pazaryerleri aracılığı ile yapılan her alışveriş istikrarlı ve düzenli olmalıdır. B2B, B2C, B2B2C veya D2C gibi birçok iş modelini uygulayan markalar, çok sayıda vitrini tek bir yerden yönetiyor. Yazılım, bu konuda çok önemli bir rol oynuyor. E-ticaret ekosisteminin kurumsal kaynak planlama (ERP) ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ile bağlantılı olması gerekiyor. Bunlar uygulanırsa çok kanallı satışı tek bir yerden yapabilirsiniz.

  • Geleceğe hazırlıklı olun

Yükseliş eğilimini sürdüren dijital ticaret, büyük bir resmin sadece küçük bir parçasıdır. Geleceğe doğru ilerlerken yeni bir satış çağına giriyoruz. Bu değişiklikler, yalnızca hızlanacaktır. Aynı zamanda, müşterilerin ilgisini çekmek de zorlaşıyor. Teknolojideki gelişmeler, markaları rekabet ortamında ön plana çıkmak için yaratıcı yollar aramaya itiyor. Doğru araçlarla kendi markanızı geleceğe doğru hazırlayabilirsiniz. Pazarı inceleyerek, doğru e-ticaret teknolojisine yatırım yapmanız, sizi başarıdan başarıya götürecektir!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds