Ara
Close this search box.

Digikamp, dijital dönüşüme hız kazandıracak

Digikamp yarışması; ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik geliştirilecek dijital çözümler için bir arayüz vazifesi görecek.
Digikamp yarışması; ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik geliştirilecek dijital çözümler için bir arayüz vazifesi görecek.

Dijital Dönüşüm Yarışması Digikamp’ın tanıtım toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan nezdinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapıldı. Pekcan’ın verdiği bilgilere göre, Digikamp yarışması; ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik geliştirilecek dijital çözümler için bir arayüz vazifesi görecek. Ayrıca, girişimcilik ekosistemini cesaretlendirerek Türkiye’den yeni “unicorn”lar çıkması için kurumsal bir altyapı oluşturmayı sağlayacak.

Pekcan, Digikamp ile firmaların ticaret süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları için hızlı ve yenilikçi dönüşüm fikirleri aradıklarını söyledi. Amaçlarının, yarışmadan çıkacak yenilikçi fikirler sayesinde ticaret süreçlerini kolaylaştırarak dijital dönüşümü sağlamak olduğunu ifade etti.

Pekcan, “Yarışma, bakanlığımız ile yarışmaya katılacak tüm girişimcilerin el ele vererek dijital dönüşümde yeni yaklaşımları irdeleyecekleri ve fark yaratacak projeleri açığa çıkarmak üzere çalışacakları bir iş birliği çalışmasıdır. Dijital dönüşümün hızlandırılması için bu tarz nitelikli yarışmalara, bu tarz özel program ve projelere ihtiyaç var.” dedi. Pekcan, “Sadece bu yıl için değil, gelecek senelerde de düzenli olarak yapılacak ve ülkedeki dijital dönüşüm faaliyetlerini destekleyecek bir yarışmayı başlattık.” ifadelerini kullandı.

Yarışmayla ilgili bazı detaylar

  • Yarışmaya başvurular 30 Aralık 2020 tarihinde başladı.
  • Adaylar 15 Şubat’a kadar başvuru yapabilecek.
  • Yarışmaya başvuranlardan uygulanabilir ve çalışabilir bir demo sunmaları bekleniyor.
  • Geliştirilen fikirlerin ürün halinin herhangi bir teknolojik limit, yazılım ve donanım anlamında hiçbir sınırlama olmaksızın üretilmesi serbest olacak.
  • Yarışmaya teknoloji KOBİ’leri, teknoloji mikro işletmeleri, yazılım firmaları, teknoloji kümelenmeleri ile konuyla ilgili tüm girişimciler katılabilecek.
  • Yarışma sürecinde online ortamda Digikamp Buluşmaları düzenlenecek. Teknoloji ve girişimcilik sektörünün önde gelen isimleri bu buluşmalarda konuk olacak.
  • Yarışma başvuruları 3 aşamalı olarak değerlendirilecek.
  • Yarışma jürisi; ilgili alanlarda uluslararası çalışma yapmış ve başarı kazanmış, alanında önde gelen nitelikli isimlerden oluşacak.
  • Adaylar Digikamp üzerinden detaylı bilgilere ulaşarak başvuru süreçlerini başlatabilecek.

Digikamp Yarışması Ödülleri

  • Yarışmada birinciye 100 bin TL ile Silikon Vadisi’ne düzenlenecek programa katılım hakkı verilecek.
  • İkinciye 50 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ödül verilecek.
  • Jüri Özel Ödülü’nü alacak proje 25 bin TL verilecek.
  • Para ödüllerinin yanı sıra yarışmada başarılı olanlara kurumsal gelişim fırsatları sunulacak.
  • Bu kapsamda üçüncü aşamaya geçmeye hak kazanan proje sahipleri, fikir ve networklerini geliştirmeleri için oluşturulacak birebir çalışma programlarına katılmaya hak kazanacak.
  • Başarılı projelere dijitalleşme becerilerini artırabilecekleri “Sınırları Aşan KOBİ’ler” eğitim programına katılma imkanı verilecek.

“Yarışma her yıl daha geniş kitlelere yayılacak”

Ruhsar Pekcan, yarışmayı hayata geçirmeden önce dünya örneklerini yakından incelediklerini söyledi. Pekcan, şöyle konuştu; “Digikamp’ın tek seferlik bir yarışma olarak tasarlanmadığını da özellikle vurgulamak isterim ve bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim. Bu yarışma, her yıl daha gelişmiş bir versiyonu ile büyüyecek ve umuyorum ki daha geniş kitlelere yayılacak. Oldukça kurumsal bir yarışma olarak, önümüzdeki yıllarda da ülkemizdeki dijital dönüşüm ekosistemini desteklemeye devam edecektir. Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması ile firmalarımızın ticaret süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları için hızlı ve yenilikçi dönüşüm fikirleri arıyoruz. Amacımız, yarışmadan çıkacak yenilikçi fikirler sayesinde ticaret süreçlerini kolaylaştırarak dijital dönüşümü sağlamak.”

Pekcan, “Adaylar yeni müşterilere erişim, müşteri bilgilerine kolaylıkla ulaşma, müşterilerle kendi dillerinde iletişim kurulması gibi müşteri ilişkilerinin geliştirilmesi başlığı altındaki projelerle yarışmamıza başvurabilirler. Çerçevemizin geniş olduğunu ve yarışma konularının bu örneklerle sınırlı olmadığının altını çizmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Ruhsar Pekcan, “Bilgi çağına ve bilgi toplumu olarak nitelendirilen döneme geçişle birlikte dünyada hem özel sektör iş süreçlerinin hem de kamu hizmetlerinin şekli dijitalleşti.” diyerek, “Türkiye olarak, araştırma-geliştirme faaliyetleriyle, inovasyonla, teknoloji odaklı yaklaşımlarla, yerli ve milli katma değerin artırılmasıyla hedeflere ulaşılacak. Küresel ekonomideki dönüşümü uzaktan takip etmek gibi bir lüksümüz yok. Bilakis, Türkiye olarak dijital dönüşümde gerekli adımları atarak küresel ekonomideki yerimizi daha da güçlendirme vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds