Ara
Close this search box.

Dagi’nin e-ticareti Özlem Angı Can’a emanet

Dagi
Dagi

Dagi’nin “e-ticaret koltuğu” artık Özlem Can’a emanet! “Dagi E-Ticaret Direktörü” olan deneyimli isim, Dagi’nin yurt içi ve yurt dışı e-ticaret, dijital süreçler ve CRM yapısı gibi operasyonlarda aktif rol alacak. Can, Dagi’yi hak ettiği e-ticaret hacmine ulaştırmayı hedeflediğini söylüyor.

E-ticaret profesyoneli Özlem Can, Markofoni ile başladığı e-ticaret kariyerini sürekli geliştirmesi ile tanınıyor. Son olarak Derimod’un e-ticaret operasyonlarını kategori sıralamasında zirveye taşıdı. Markayı online pazaryerleri ile entegre ederek satışları artıran e-ticaret uzmanı, şimdi de iç giyim markası Dagi’nin e-ticaret operasyonlarında ipi göğüsledi. Can, Dagi’deki hedeflerini WORLDEF’e anlattı.

“Severek yaptığım bu işte tam 13 yılı geride bıraktım”

Yirmi yıllık iş hayatı olan Can, ilk 8 yılını İpragaz ve Kalekalıp firmalarında farklı bir alanda geliştirdi.  Bu markalarda bütçe satış analisti ve proje yöneticiliği gibi pozisyonlarında bulunan Angı Can, e-ticarete 2008 yılında Markafoni’de başladı. 2009 yılında Clubboon.com ve Akmagaza.com sitelerinde çeşitli görevlerde bulundu. 2013 yılında Sportive E-Ticaret Müdürlüğü ile perakende firmalarında yer almaya başlayan genç e-ticaret profesyoneli, ardından sırası ile Saat&Saat ve Derimod E-Ticaret Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

E-ticaret için “İyi ki girmişim” ifadesini kullanan Can, “Severek yaptığım bu işte tam 13 yılı geride bıraktım. Şu an olduğum yerden geriye baktığımda ‘keşke’ dediğim hiçbir şey olmadı. Kendi yolumu kendim çizdim her zaman…” sözlerini kaydediyor.

Derimod’un e-ticaretini ilk sıraya taşıdı

Özlem Can, Dagi’den önce “E-Ticaret Satış ve Dijital Pazarlama Müdürü” olarak Derimod’da üç yıl görev yaptı. Markanın CRM ve Sadakat Kart program alt yapısının kurulmasında da liderlik eden Can, tüm mağazalar arasında sıralamada sonlarda yer alan Derimod.com.tr’yi birinci mağaza yaptı. Ayrıca, markanın ürünlerini tüm online pazaryerlerine entegre etme sürecine aktif olarak rol aldı. “Şirket içindeki e-ticaretin payını yüzde 20’lere kadar getirilmesindeki tüm stratejileri kurdum ve yönettim.” diyen Can, markanın bilinilirliğinin artması için de önemli bir rol üstlendi.

Dagi, global pazaryerlerine entegre olacak

Dagi’nin e-ticaret müdürü Mustafa Levent Elmas, geçtiğimiz aylarda Lufian ailesine transfer olmuştu. Elmas’tan boşalan koltuğa Özlem Angı Can oturdu. Can, “Dagi’deki en büyük hedefim; öncelikle Türkiye pazarında hak ettiği e-ticaret hacmine ulaştırmak.” diyerek, şöyle devam ediyor; “Aynı zamanda sınır ötesi e-ticaret yapısını kurarak, tüm dünyaya satış yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’deki online pazaryerlerinin hemen hemen hepsi ile çalışıyoruz, işbirliklerimizi tazeliyoruz. Aynı şekilde global pazaryerleri ile de çalışabilir yapıyı kurmak için planlamalarımıza başladık. Dagi’yi 5 yıl sonra rakipleri ile aynı konumda yarışır bir hacimde görebilmeyi hedefliyoruz.”

Özlem Angı Can kimdir?

Özlem Angı Can, 1976 yılında Niğde’de doğdu. Anne ve babası öğretmen olduğu için 1984 yılında ailesi ile İzmir’e yerleşti. 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise, 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA programı ile İşletme Bölümünde tamamladı. Kariyerine odaklanan e-ticaret profesyoneli Özlem Angı Can, iki çocuk annesidir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds