Bursalı esnaf için komisyonsuz online pazaryeri açılıyor: Emeginkalbi.com

online pazaryeri

Osmangazi Belediyesi, Bursa Esnaf ve Sanatkârı Odası (BESOB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği işbirliği www.emeginkalbi.com adlı online pazaryeri açılıyor. Esnaflara yönelik online pazaryeri üzerinden başvurular alınıyor.

“Yapılacak işlemlerden herhangi bir ücret alınmayacak”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursalı üreticiler ve işletmeler ile tüketicileri aracısız ve komisyonsuz olarak buluşturan e-ticaret sitesi kurduklarını belirterek, burada esnafların online mağaza açma imkanı olacağını söyledi. “Sistem ile esnaf ve vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden e-ticarette yerlerini alabilecek.” diyen Dündar, şu bilgileri verdi;

“Tüm satış ve alışlar cep telefonları üzerinden de yapılabilecek. Bu projeye dahil olmak isteyenler emeğinkalbi.com adresinde yer alan başvuru formunu dolduracak. Bu formu doldurduktan sonra istenen bir kargo firması ile anlaşma yapabilecek. Onay sürecinin ardından da güvenli satış başlayacak. Yapılacak işlemlerden herhangi bir ücret alınmayacak. Bu projeye ile esnaflarımız hem dükkanlarında hem de dijital ortamda satışlarını yapabilecek.”

“Esnaf, teknolojik değişimi tek başına ayak yapamaz”

Dündar, pandemide e-ticaretin ivme kazandığını hatırlatarak, şöyle devam etti; “Ahilik kültürünün temelini oluşturan küçük esnafımızın teknolojik değişime ayak uydurması ve bu sisteme dahil olması tek başına yapabileceği bir durum değil. Belediye olarak bizler de dijital ortamdaki bu platformun alt yapısını oluşturduk. Esnafımızın bu platform üzerinden ürünlerinin satışlarını yapmalarını sağlamak istiyoruz.”

Online pazaryerinde komisyon yok

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, “Bu tür projelerin son dönemde ciddi anlamda sıkıntı yaşayan esnafımızı için ciddi bir çözüm sağlayacağını düşünüyorum. E-ticarette yaşanan en büyük sıkıntı, sitelere üye olduğunuzda ödenmesi gereken komisyonların yüzde 25’lere varıyor olması. Ancak bu projede komisyon yok; tamamen esnafa yönelik.” sözlerini kaydetti. BESOB Başkanı Arif Tak da, esnafın yaşadığı sorunların çözümü için atılacak tüm adımların kıymetli olduğunu söyledi. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı İsa Altıkardeş ise, tarihi çarşıda yaklaşık 4 bin esnaf ile 110 çeşit iş kolunun bir arada olduğunu belirterek, e-ticaret platformunun olumları yansımalarını olacağına inandıklarını ifade etti.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.