Ara
Close this search box.

Bakan Muş: E-ticaret siteleri için çok eleştiri yapılıyor

Mehmet Muş
Bakan Muş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığın bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Toplantıda e-ticaret hakkında da açıklamalar yapan Bakan Muş, “Bakanlığa ulaşan pek çok şikâyet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz. Eğer meclisten yetkiye ihtiyaç duyarsak meclisten talepte bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Muş: Bakanlığa ulaşan pek çok şikâyet söz konusu

Online satış alanını takip ettiklerinin altını çizen Bakan Muş; “Burası çok önemli, çok önemsediğimiz ve yakından izlediğimiz bir alan. Bu alanla alakalı bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü ticaretin kuralı olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Zincir marketler ile ilgili pek çok eleştirinin e-ticaret siteleri içinde yapıldığını aktaran Bakan Muş, “Zincir marketler ile ilgili yapılan pek çok eleştiri e-ticaret siteleri içinde yapılıyor. Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok alanda eleştiri yapılıyor. Bakanlığa ulaşan pek çok şikâyet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz. Eğer meclisten yetkiye ihtiyaç duyarsak meclisten talepte bulunacağız. Meclis de bize bu yetkiyi verirse düzenleme konusunda daha net adımlar atabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Muş, e-ticaretin kurallı olmasının önemli olduğunu; rekabetin olması ve yeni oyuncuların girmesine imkân tanıyacak bir ekosistemin oluşması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds