Ara
Close this search box.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade, WORLDEF’in kültür elçisi oldu

Turan Manafzade, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF’in kültür elçisi oldu.
Turan Manafzade, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF’in kültür elçisi oldu.

Ünlü piyano sanatçı Turan Manafzade, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini destekleyen faaliyetleri ile tanınıyor. Manafzade, iki ülke kültürünün tanıtımına yönelik çalışmaların güçlendirilmesi amacıyla uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF tarafından “kültür elçisi” seçildi.

Biral: Kültür elçiliği, WORLDEF’in küresel vizyonuna katkı sağlayacak

Turan Manafzade, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF’in kültür elçisi oldu.
Turan Manafzade, WORLDEF Kültür Elçisi oldu.

Turan Manafzade, kültür elçisi sertifikasını WORLDEF GLOBAL EVENTS Genel Müdürü Muhammed Biral’ın elinden aldı. Biral, Manafzade’nin Azerbaycan ve Türkiye kültürleri arasında köprü olacağını söyledi. Sanatsal ve kültürel faaliyetleri ile sanat camiasında saygın bir yeri olan Manafzade’nin kültür elçiliğinin WORLDEF için önemine de değinen Biral, “WORLDEF, uluslararası e-ticaret ekosisteminin tam ortasında bulunuyor. Sayın Manafzade’nin kültür elçiliği, farklı kültürlerdeki insanlarla sürekli etkileşim halinde olan WORLDEF’in küresel vizyonuna katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı. Manafzade ise, “WORLDEF Kültü Elçisi” olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Manafzade, Azerbaycan ve Türkiye kültürleri köprü olacak

Turan Manafzade, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF’in kültür elçisi oldu.
WORLDEF Kültür Elçisi Sertifikası

Turan Manafzade; yetenekleri, sanatçı kişiliği ve milli ve kültürel duruşu ile Azerbaycan ve Türkiye kültürünün dünyaya tanıtılmasında önemli bir görev üstleniyor. Bu çerçevede verilen kültür elçiliği sertifikasında şu ifadeler yer alıyor; “Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF; müzik kariyeri ve yaşantısı ile toplumlara örnek olan, evrensel değerleri ve güçlü aile hayatını önemseyen sanatçı kimliğinizle Azerbaycan ve Türkiye kültürleri arasında köprü işlevi görecek kültür elçiliğinizden memnuniyet duymaktadır.”

Turan Manafzade kimdir?

Turan Manafzade, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF’in kültür elçisi oldu.
Turan Manafzade müzik eğitimine 6 yaşında Absheron Çocuklar İçin Müzik Okulu’nda başladı.

Turan Manafzade, 1991 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğdu. Manafzade’nin babası piyano virtüözü İslam Manafov; annesi piyano öğretmeni Shukufa Manafova ve ağabeyi piyanist orkestra şefi ve besteci Abuzar Manafzade’dir. Turan Manafzade müzik eğitimine 6 yaşında Absheron Çocuklar İçin Müzik Okulu’nda başladı. 2000 yılında babasının İstanbul’a davet alması üzerine ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşti.

Manafzade; 2012 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuarında Doç. Nurferi Onur’un “piyano” sınıfından; 2019 yılında Antonio Pirolli’nin “orkestra şefliği” sınıfından mezun olmuştur. 2021 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. Çok sayıda piyano yarışmasında dereceleri ve ödülleri bulunan Manafzade, Azerbaycan, Türkiye, KKTC, Avusturya, Özbekistan, İtalya, Romanya ve Almanya’da konserler verdi. Tamara Poddubnaya, Boris Petrushansky ve Dimitri Bashkirov’un master class’larına katıldı. Sanatçı, aynı zamanda, “Azerbaycan’ım”, “Yükseliş” ve “Lachin” müziklerinin bestecisi ve yorumcusudur.

Genç yaşına rağmen 2017 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Azerbaycan Devlet Sanatçısı” unvanına layık görüldü. 2019 yılında dev proje TANAP’ın açılışında ailesi ile birlikte Azerbaycan ve Türkiye cumhurbaşkanlarına konser veren Manafzade, Azerbaycan’ı dünya sahnelerinde temsil eden en genç kadın orkestra şefidir. Son 14 yıldır piyano eğitmenliği de yapan Manafzade, aynı zamanda aktif sanat faaliyetlerine ve konserlerine fiziksel ve dijital olarak devam etmektedir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds