Ara
Close this search box.

Amazon’un reklam gelirleri hızla artmaya devam ediyor

Amazon
Amazon

Yatırım ve danışmanlık şirketi Loop Capital’a göre; genel olarak reklamlardan oluşan, aynı zamanda diğer hizmetleri de içeren Amazon’un “diğer” kategorisi, geçen yıla göre yüzde 77 oranındaki artışla gelirini 6.9 milyar doların üzerine çıkardı. Şirket, geçtiğimiz yılda yüzde 65 artışla 22.4 milyar dolarlık reklam geliri elde etti. Bu, Snapchat, Twitter, Roku ve Pinterest’in 9.3 milyar toplam reklam gelirinden 2,4 kat daha fazlaydı.

Reklam destekli internet yayınları da Amazon’a katkı sağlayacak

Loop Capital analistleri, Amazon’un yoğun trafiğinin ve reklamlarının satıcılar ve markalar için çok önemli olduğunu vurguladı. Analistler ayrıca, Amazon’un reklam şirketi IAB Newfronts’ta yaptığı sunuma da dikkat çekti. E-ticaret devi, bu ayın başlarında reklam destekli internet yayınları yapan kullanıcıların sayılarının 120 milyondan fazla olduğunu açıklamıştı. Bu yayıncılar, Twitch gibi platformlarda canlı yayınlarını takipçileriyle paylaşıyor.

Loop Capital’a göre, Amazon’un yeni hamleleri, şirkete kısa zamanda önemli bir katkı sağlayacak. Bu arada, Amazon; James Bond, Rocky, Creed gibi filmlerin ve dizilerin prodüksiyonunu üstlenmiş MGM Studios’u 8.5-9 milyar dolar karşılığında satın alacak. Anlaşmanın yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.


Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds