Ara
Close this search box.

Amazon, yeni depo robotlarını test ediyor

Amazon
Amazon

Amazon’da yeni robotların devreye girmesi ile çalışan personel sayısının azalıp azalmayacağı merak ediliyor. E-ticaret devi, personellerin yaralanma potansiyellerini minimum seviyeye indirerek, onların daha güvenli şartlar altında çalışacağını savunuyor.

Şirket, 2012 yılında depolarında robot çalıştırmaya başladığından beri, dünya çapında 1 milyondan insanı işe aldı. Amazon, 2025 yılına kadar yaşanan kazaları yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Şirket, bu yıl güvenlik önlemlerine 300 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı hedefliyor.

Amazon’un yeni robotlar hangi görevleri icra edecek?

“Ernie”, robotik raflardan ürünlerin çıkarılmasını sağlayacak. Ernie’nin devreye girmesi, şirkete zaman konusunda herhangi bir şey kazandırmayacak. Buna rağmen yapılan testler, robotların personeller için güvenli iş ortamı sağlayacağını gösterdi.

“Bert” ise, personeller olduğunda bile tesislerde bağımsız bir şekilde ortalıkta gezinmeyi sağlayacak. Diğer robotlardan farklı olarak Bert’in belirli bir kısıtlı alanda kalması gerekmeyecek. Bu sayede Bert, personellere onların istediği eşyaları getirebilecek. Yeni robot, Amazon’un ilk otonom mobil robotlarından biri olacak. E-ticaret devi, Bert’in daha ağır yükler taşıyabileceğini de söylüyor.

Amazon’un geliştirilmekte olan ve ulaşım aracı olarak kullanılan diğer botları ise Scooter ve Kermit’tir. Şirket, bu tür robotların boş paketleri taşıma görevleri yaptığını belirtiyor. Bu robot sayesinde personeller daha az yorulacak ve işgücünü diğer alanlara harcayabilecek.

Amazon, boş kutuları taşımak için dizayn edilen Kermit’in henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve bu yıl Kuzey Amerika bölgesinde tanıtılacağını ifade etti. Amazon, bu yıl en az bir tesiste Scooter’i kullanıma sokmak istiyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds