Ara
Close this search box.

Amazon, üçüncü kez dünyanın en değerli markası oldu

Amazon
Amazon

Visual Capitalist’in raporda, 2020 yılında birçok şirketin, Büyük Buhran’dan bu yana satışlardaki en kötü düşüşleri yaşadığı kaydedildi. Bu markalar arasında teknoloji şirketleri de var. Bunların birçoğu Covid-19’un sarsıcı etkilerini hissetmiş olsa da Amazon, Apple, Google ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri zirveye çıktı.

Amazon’un marka değeri son 1 yılda yüzde 64 arttı

Raporda, her bir şirketin marka değeri, markanın toplam finansal değeri ve oransal değeri dikkate alınarak sıralandı. Amazon, art arda üçüncü yıl listede ilk sırada yer aldı. Teknoloji devi için marka değeri, geçen yıldan bu yana, web ve abonelik hizmetleri de dahil olmak üzere tüm alanlarda yüzde 64 oranında arttı.

Apple, tüm zamanların hisselerinde yüzde 19’luk bir düşüş yaşamasına rağmen, 6,2 milyar dolarlık marka değerlemesi ile listede ikinci sırada yer aldı. 2020’nin 4. çeyreğine kadar Apple, 64,7 milyar dolarlık rekor kıran bir gelir elde etti.

Apple’ı; Google, Microsoft, Tencent, Facebook, Alibaba, McDonald’s ve Mastercard takip etti. En hızlı büyüyen markalar arasında Tesla, hemen arkasından gelen TikTok ile zirveye çıkıyor. Teknoloji markaları, yatırım yapılması gereken markalar olduklarını kanıtladı. Özellikle bu rapor, endüstrinin muazzam bir şekilde büyüdüğünün kanıtı niteliğinde görüldü.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds