Ara
Close this search box.

Amazon satıcıları gümrük düzenlemesine takıldı!

Türkiye’deki mikro ithalatlara yönelik gümrük ve vergi düzenlemesi, global pazaryerlerinden satış yapan satıcıları da etkiliyor. Gümrük mevzuatındaki yeni düzenlemeler sonrası bazı Amazon satıcıları Türkiye satışlarını durdurdu!

Amazon satıcıları

Türkiye’deki gümrük ve vergi mevzuatlarındaki düzenlemeler, sınır ötesi e-ticareti ve mikro ithalatı da etkiliyor. Nike’ın Türkiye’de online satışlarını durdurmasından sonra Amazon satıcılarından bazılarının Türkiye’ye satışlarını durdurduğu kaydedildi. Amazon satıcılarının çoğunun Türkiye pazarından çekilme kararı aldığı bildirildi. Konu sosyal medyada tartışmalara yol açarken, Amazon’dan bir açıklama yapılmadı!

Nike’tan sonra Amazon satıcıları da satışları durdurdu

Yeni gümrük ve vergi düzenlemesi, global pazaryeri Amazon üzerinden Türkiye’deki müşterilerine satış yapan satıcılara ek maliyetler getiriyor. Buna göre, mikro ithalatta vergiler artırılırken, gümrük muafiyet sınırı 150 euro’dan 30 euro’ya indirildi. 6 Ağustos’ta Resmî Gazete’de yayımlanan kararlar, 21 Ağustos’ta yürürlüğe girecek.

Gümrük mevzuatı düzenlemeleri sonra farklı ülkelerden online satış kanalları üzerinden Türkiye’ye satış yapan şirketleri de etkileyecek. Nike’ın Türkiye’de online üzerinden satışlarını askıya aldığını duyurmasından sonra Amazon satıcıları da benzer bir karar aldı. Yeni düzenleme sonrası özellikle global pazar yerlerinden satış yapan satıcıların Türkiye’ye satışlarını gözden geçirdiği belirtiliyor.

Temu düzenlemesi pazaryeri satıcılarını etkiledi

Kamuoyunda “Temu düzenlemesi” olarak bilinen yeni gümrük düzenlemesinin Amazon satıcılarından sonra diğer pazar yerlerindeki satıcıların da Türkiye’ye satışlarını gözden geçirdiği bildiriliyor. Yeni kararın mikro ithalat ile yurt dışından ürün satın alan Türk tüketicilerin alışveriş davranışlarını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. Öte yandan, konuyla ilgili Amazon’dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Nike, yurt dışı alışverişlerle ilgili düzenleme sonrası Türkiye’de internet siparişlerini askıya aldı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds