Ara
Close this search box.

Amazon Prime üye sayısı Amerika’da 142 milyonu aştı

Amazon Prime üye sayısında da artış devam ediyor.

Consumer Intelligence Research Partners LLP (CIRP) tarafından hazırlanan bir rapora göre, 31 Aralık 2020 itibarıyla Amazon Prime kullanıcılarının yüzde 52’sinin yıllık üyelik satın aldığı dikkat çekti. Bu rakam, üç ay önce yüzde 49 idi. Amazon, Prime kullanıcılarına ücretsiz kargo veya hızlı kargo opsiyonları sunuyor. Amazon kullanıcıları bu hizmetlerden uzun vadeli bir taahhüde girmeden yararlanmak istediği için, Amazon’un aylık Prime üye sayısı artış dönemleri, genellikle tatil dönemleri oldu.

CIRP’in kurucu ortağı Mike Levin, yaptığı açıklamada, “Amazon, Prime servisinde aylık bir ödeme seçeneği sunduğundan beri, aralık ayını içeren çeyrekte aylık üyeliklerde sık sık bir artış gördü.” dedi. Levin, “Dört yıldır ilk kez, tatil alışverişi çeyreğinde yıllık üyelik yüzdesi arttı. Başka bir deyişle, aralık çeyreğinde üye olanlar ve üyelik yenileyenler, yıllık üyeliğin aylık üyeliğe nazaran daha düşük maliyetinden yararlandı ve Amazon Prime’a daha uzun süre bağlı kalmış oldu. Bu yeni üyeler 2021 yılı boyunca Prime avantajlarından yararlanacaklar.”

Salgınının e-ticarete etkisi

Covid-19 salgını, dünyada pek çok şeyi değiştirdiği gibi alışveriş kavramını da değiştirdi. Dijital dönüşüm süreci daha da hızlandı ve geleneksel alışveriş konsepti büyük değişime uğradı. Dolayısıyla e-ticaret kavramını çok daha fazla insan tanıdı ve e-ticaret satışlarının sayısı büyük ölçüde arttı.

Bu durum aynı zamanda Amazon’un da işine yaradı. CIRP, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 142 milyon Amazon Prime üyesi olduğunu açıkladı. Şirket, Ocak 2021’de dördüncü çeyrek gelirlerini açıkladı. Açıklama gününde Amazon kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, Prime üye sayısının 150 milyona yaklaştığını belirterek, “Prime’a bu çeyrekte her zamankinden daha fazla insan katıldı.” dedi.

Market ürünleri, ev mobilyası ve giyim dahil olmak üzere pek çok kategoride online alışveriş rakamları arttı. Çok daha fazla kişi e-ticaret kanallarıyla alışveriş yaptı ve kargolama süreci daha fazla önem kazandı. Amazon’un teslimat seçenekleri ve avantajları birçok tüketici için öne çıkan faktör oldu. Koronavirüs salgını, üye sayısındaki bu büyük artışı yönlendiren ana faktör oldu. Tüketiciler, kısıtlamalar sebebiyle evde kaldı ve daha fazla ürün sipariş etme ihtiyacı hissettiler. Üye bazındaki yıllık büyüme oranı son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Amazon Prime’ın şirket için önemi

Prime üyelik, Amazon için birkaç nedenden dolayı önemlidir. E-ticaret devinin abonelik gelirleri büyük ölçüde Prime üyelik ücretlerinden oluşuyor. Bu gelirler her yıl yaklaşık yüzde 35,2 arttı ve 2019 yılında 19,21 milyar doları buldu. Dahası, bir tüketici Prime’a kaydolduktan sonra üyeliğini iptal etme olasılığının çok düşük olduğu düşünülüyor. Verilere göre de bu durum böyle, Amazon Prime üyelerinin çok büyük bir çoğunluğu üyelik iptali yapmıyor.

CIRP, geçtiğimiz yıl içinde 142 milyonluk rakama ek olarak 30 milyon müşterinin de Amazon Prime üyeliği kullanmış olduğunu tahmin ediyor. Bunun ana sebebi ise, pandemi sebebiyle evde kalan tüketiciler daha fazla ürün aldıkları için ücretsiz kargo avantajının daha büyük bir önem kazanması. Ayrıca, evde boş zaman değerlendirmenin bir yolu da medya içerikleri. Amazon’un Prime Video hizmeti de evde kalan tüketiciler için Prime üyeliğin tercih edilmesinde önemli bir faktör gibi görünüyor.

Amazon Prime, bilgisayar oyunlarından hoşlanan tüketiciler için de Prime Gaming avantajlarıyla öne çıkıyor. Video oyunlarının pek çoğunda satın alınabilir içerikler mevcut ve Prime Gaming, pek çok video oyun için göz alıcı indirimler sunuyor. Ayrıca, Twitch ile birlikte meydana getirdikleri Twitch Prime hizmeti sayesinde insanlar, sevdikleri ve desteklemek istedikleri yayıncıları da Prime üyelikle destekleyebiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds