Ara
Close this search box.

Amazon Prime Day, pazaryerleri için ilham oldu

Prime Day
Prime Day

Prime Day’in başarısının esas sebeplerinden biri de her kategorideki ürünler için fırsatlar sunabilmesidir. Kim olduğunuzun ve neye ihtiyacınız olduğunun bir önemi yok, ilginizi çeken “bir şey” illa ki vardır. Son iki yılda bu “bir şey” üçüncü taraf satıcılarının Amazon pazar ürünü haline geldi. Digital Commerce 360’ın aktardığı verilere göre, bu yıl üçüncü taraf pazaryeri satışları, Amazon’un kendi ürün satışlarından iki kat daha fazla arttı.

Tüketicilerin yüzde 58’i Prime Day’i inceliyor

Targets’in Deal Days, Best Buys’ın Fresh Sale veya Bed Bath’in Beyond Big Savings Event kampanyaları, bunlara örnek olarak gösterilebilir. Perakendeciler, artık Prime Day’e “büyük satış fırsatı” olarak bakıyor. Walmart gibi bazı şirketler, özel etkinlikleri bir üst seviyeye çıkararak, dört günlük bir alışveriş çılgınlığı başlatıyor.

Online alışveriş yapan müşteriler, teklifleri keşfetmek için Prime Day fırsatlarına göz atıyor. Danışmanlık şirketi Clarus Commerce, tüketicilerin yüzde 58’inin Prime Day fırsatlarını kontrol ettiğine dair vurgu yaptı. Amazon Prime Day gibi etkinlikler, işletmelerin yeni müşteriler kazanması için büyük fırsatlar sağlıyor.

Mirakl destekli pazaryerlerinin brüt emtia değeri yüzde 15 arttı

Amazon’un iki günlük etkinliği sırasında, Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren Mirakl destekli pazaryerlerinin brüt emtia değeri önceki haftaya göre yüzde 15 arttı. Mirakl müşterilerinin bu pazarlardan faydalanması şaşırtıcı değil. Müşteriler, en iyi alışveriş tekliflerini incelerken, Amazon dışındaki pazarlara da baktı.

Mirakl müşterileri, başarılarını sürdürmek için bu ivmeden aktif olarak yararlandı. Avusturulya merkezli e-ticaret platformu Click Frenzy, Amazon Prime Day’den ilham alarak Click Central adındaki kendi kampanyasını müşterilerin hizmetine sundu. Click Crezy, yerel tüccarlar için büyük fırsatlar sağlamasının yanında, 120 binden fazla ürünü kendi platformunda bulunduruyor. Mirakl Marketplace tarafından desteklenen Click Frenzy, sadece üç ay içinde kuruldu.

Pazar modelinin avantajlarından yararlanın

Bu kadar başarının ardından yeni bir soru ortaya çıkıyor: Yeni e-ticaret kampanyalarından nasıl faydalanmak gerekiyor; bunu kendi yararınız için nasıl kullanabilirsiniz? Bunun cevabı pazar modelidir. Pazar modeli, müşterilere alışveriş yaparken tam aradıkları şeyi sunma fırsatı veriyor. Ayrıca, daha hızlı teslimat ve kişiselleştirilmiş ürün deneyimi ile müşterilerin tam aradığı alışveriş deneyimi sağlıyor.

İlk izlenimler kritik önem ifade ediyor; bu nedenden dolayı sitenize uğrayan müşteriye istediği ürünü kolayca sunabilmelisiniz. Ürünlerin fiyat, renk, teslimat süresi gibi kategorilerde yer alması, müşteriler için daha rahat bir alışveriş ortamı oluşmasını sağlayacaktır.

Pazar modeli, bütün bir satıcı ekosisteminden yararlanmayı sağladığı için benzersiz bir avantaj sunuyor. Bu modelde tek bir tedarikçiye bağlı kalmıyorsunuz, müşterilerinizin taleplerini karşılayacak yüksek kaliteli satıcılardan oluşan bir takımla beraber çalışıyorsunuz. Bu ekosistemi kullanmak, müşterilerin tam aradığı esnekliği sağlıyor. Amazon Prime Day, ilk başarılı online alışveriş etkinliklerinden biri olsa da, bu son olmayacak. Pazar modelini benimseyerek ve değişen e-ticaret ortamına ayak uydurarak, gelecekte oluşacak olan rekabette en az bir seviye üste çıkabilirsiniz!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds