Ara
Close this search box.

Amazon, kasiyersiz market teknolojisini yaygınlaştırıyor

kasiyersiz market
kasiyersiz market

Kasiyersiz marketlerde “Just Walk Out” seçeneğiyle üç farklı tercihte bulunarak alışveriş yapabilecek. Bunlar arasında Amazon One’ı kullanarak avuçlarını göstermek, Amazon hesaplarına bağlı banka veya kredi kullanmak ve QR kodla Amazon uygulamasını taramak bulunuyor. Yeni marketlerde hem Amazon’un hem de diğer markaların ürünleri haricinde, mutfakta hazırlanan yemekler de yer alacak.

Kasiyersiz marketler insanlar arasındaki teması azaltacak 

Müşterinin sepete eklediği her ürün, kişinin sanal sepetine eklenecek. Amazon Web Services tarafından desteklenen bu teknoloji, istenmeyen ürünlerin sepetten çıkarılmasını da sağlayacak. Marketler, müşterilere 07:00–22:00 saatleri arasında hizmet verecek. Kamera ve sensörlerle donatılan yeni marketler, müşterilerin uzun kasa kuyruklarından kurtulması için tasarlandı.

Amazon’un fiziksel perakende ve teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Dilip Kumar, kasiyersiz market akkında aldıkları geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu ifade etti. Kumar, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Müşterilerimizi sadece kasalarda oluşan kuyruklardan kurtarmıyoruz. Aynı zamanda yeni teknolojiler sayesinde Covid-19 salgını sırasında önemi artan sosyal mesafeyi de uyguluyoruz. Just Walk Out teknolojisini tam kapsamlı bir market alanına getirmek, teknolojinin ölçeklendirme konusunda ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.”

Amazon Fresh Stores başkan yardımcısı Jeff Helbling de e-ticaret devinin California, Illinois, ve Virginia’da bulunan Fresh marketleri hakkında da çok olumlu geri bildirimler aldıklarını ifade etti. Helbling, Amazon’un akıllı ses sistemi Alexa ve diğer özelliklerin müşterilerin işini çok rahatlattığını vurguladı.

Just Walk Out teknolojisi Birleşik Krallık’ta başarıyla uygulanmıştı

Amazon tüketicileri, “Just Walk Out” teknolojisini bu marketlerden önce de duymuştu. Bu teknoloji, daha önce Birleşik Krallık’taki Amazon Go, Amazon Go Grocery ve Amazon Fresh marketlerin başarıyla uygulanmıştı. Şirketin daha önce ABD’de iki Amazon Go mağazası bulunuyordu; ancak bunlar daha sonra Amazon Fresh bünyesine katıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds