Ara
Close this search box.

Amazon, İngiltere’deki konumunu sağlamlaştırıyor

Amazon
Amazon

Amazon, Kuzey Amerika’nın ardından İngiltere’de de yeni personel alımı yapacağını duyurdu. İngiltere’nin kuzeyinde ve güneyinde bulunan Amazon depolarında 10 bin yeni personel istihdam edilecek. İngiltere Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng, Amazon’un İngiltere ekonomisine büyük bir katkı sağladığını söyledi.

Amazon, Covid-19 salgınını fırsata çeviren şirketlerden biri oldu. Şirket, vergi ve çalışma koşulları eleştirilerine maruz kalmasına rağmen, İngiltere’deki konumunu daha da sağlamlaştırıyor. İngiltere’de işe alınacak 10 bin yeni personel ile birlikte Amazon’un İngiltere’deki personel sayısı 55 binin üzerine çıkacak. E-ticaret devi; Dartford, Gateshead, Hinckley ve Swindon ve Doncaster’de yeni kargo depoları açacak.

Şirket tarafından saat başı ücretin 9,70 sterlin olacağı açıklandı. Londra’daki saatlik ücretin ise 10,70 olacağı duyuruldu. Amazon Birleşik Krallık Ülke Müdürü John Boumphrey, ön saflarda sağladığı rollerden dolayı gururlu olduklarını ifade etti. Boumphrey, Amazon’un yeni personellerin kariyer yolculuklarında önemli bir basamak olacağını da ekledi.

Amazon, yeni personele eğitim verecek

Amazon; moda, dijital pazarlama, mühendislik, yazılım geliştirme, bulut bilişim, yapay zeka ve makine öğrenimi alanlarında yeni personel alımı yapacak. Şirket, ayrıca, bulut bilişim ağı olan Amazon Web Services için de yeni iş alımı yapacak.

İngiltere Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng, Amazon’a perakende sektöründeki en önemli yatırım olarak baktıklarını ifade etti. Kwarteng, yeni işçi alımları sayesinde büyük fırsatların doğacağını söyledi.

Amazon, muhasebe, yazılım geliştirme ve ağır vasıta sürücülüğü alanındaki 5 bin personeli eğitmek için 10 milyon sterlin değerinde yatırım yapacak. Şirket, eğitimlerle ilgili ücretlerin yüzde 95’ini ödeyecek. Yerel ticaret odaları da Amazon ile birlikte çalışacak. İngiliz Ticaret Odaları Genel Müdürü Shevaun Haviland, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “İş dünyasında olan beceri eksikliği için verilecek bu eğitimler, Birleşik Krallık ekonomisinin üretkenliğinin artmasında ve büyümesinde önemli bir role sahip olacak.”



Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds