Ara
Close this search box.

Amazon, garajda teslimat hizmetini genişletiyor

garajda teslimat
garajda teslimat

Amazon’un garajda teslimat hizmeti bundan önce sadece Chicago, Dallas, Los Angeles, San Fransisco ve Seattle’da bulunuyordu. Şimdi, 5 binden fazla şehir ve kasabada bulunan Prime üyeleri, “Amazon Fresh” ve “Whole Foods” siparişlerini garajda teslimat ile alabilecek.

Amazon, hem siparişlerde yaşanan hırsızlık olaylarının önünü kesmek, hem de hava şartlarından dolayı yaşanan gecikmeleri minimum seviyeye indirmek için bu hizmeti Prime üyelerine sundu. Fakat Amazon’un garajda teslimat ve benzeri hizmetleri bazı müşterilerde endişeler uyandırmıştı.

Covid-19 salgını, dünyadaki tüketicileri daha fazla online yiyecek ve market siparişi vermesine sebep oldu. Amazon, bu sebeple garajda teslimat hizmetini genişletiyor. Amazon’un online market satışları, 2020’nin ikinci yarısında 2019’a kıyasla üç katına çıkmıştı. Bu ivme yılın ikinci yarısında da devam etti.

Garajda teslimat nasıl gerçekleşiyor?

Garajda teslimat, akıllı veya Wi-Fi uyumlu kapısı olan garajlara yapılıyor. Kapı, “Key by Amazon” uygulaması ile eşleştirildikten sonra Amazon Prime üyeleri online olarak Amazon Fresh veya Whole Foods’tan siparişlerini verebiliyor. Check-out noktasında anahtar teslimi seçeneği de bulunuyor. Kuryeler, garaj kapısının açılması için Amazon tarafından sağlanan tarayıcıyı kullanıyor. Siparişler, garajın içerisine bırakıldıktan sonra bilgilendirme mesajı tüketicinin telefonuna gönderiliyor.

Amazon’un rakiplerinden biri olan Walmart da benzer bir hizmet sunuyor. Amazon, yıllardır bakkal sektöründe faaliyet gösteriyordu. Buna rağmen online markete dünya genelinde talep azdı. Covid-19 salgını ile beraber online marketler de insanlar tarafından benimsendi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds