Ara
Close this search box.

Amazon, Air Transport Services Group’un azınlık pay sahibi oldu

Amazon
Amazon

ATSG tarafından yapılan açıklamada, Amazon’un 131,9 milyon dolar değerinde hisse senedi aldığı belirtildi. Hisse başına olan fiyatın ise, 9,73 dolar olduğu açıklandı. Amazon, anlaşmanın bir parçası olarak yaklaşık 865 bin ATSG hissesini satın aldı. Bunun üzerine ATSG hisseleri geçtiğimiz pazartesi günü yüzde 5,5 oranında yükselirken, Amazon hisseleri ise yüzde 1,6 oranında düştü.

Amazon, filosuna 11 uçak ekledi

Amazon, bu yılın başlarında ilk uçağını satın aldığını duyurmuştu. Şirket, uçak filosuna 11 Boeing 767 jeti daha ekledi. Amazon, ayrıca, Northern Kentucky Havaalanı’nda devam eden yeni kargo merkez çalışmalarını bu yıl içinde tamamlayacak.

E-ticaret devi, 2016 yılından beri ATSG varant hisselerine sahipti. Anlaşmaya, yeni gelişen hava filosunu inşa etmek için 20 adet Boeing 767 de dahil edildi. Amazon ayrıca, rakip havayolu olan Atlas Air Worldwide Holdings’in de varant hisselerine sahip durumda.

Amazon, 2016 yılında hızlı teslimata geçmek için kendi kargo uçak filosunu kurdu.  Şirket, sipariş paketlerinin büyük bir bölümünü taşımak için hala ATSG ve Atlas Air’e güveniyor. Ancak, Amazon Air yöneticileri, bir gün FedEx ve UPS’ye rakip olacaklarını; bu yüzden teslimatlarını güçlendirerek filolarını geliştirdiklerini belirtti.

ATSG İcra Kurulu Başkanı Rich Corrado, geçen ay yaptığı bir açıklamada, şirketin Amazon için 46 uçak devreye sokacağını söyledi. Ayrıca, Amazon ile stratejik ilişkileri olduğunu; bu ilişkinin iki şirket için de önemini vurguladı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds