Ara
Close this search box.

Amazon, ABD’deki e-ticaret satışlarının yüzde 40’ını temsil edecek

Amazon
Amazon

Amazon’un internet pazarındaki hakimiyeti, online alışverişin birçok tüketici için önemli haline gelmesiyle daha da artı. eMarketer verilerine göre, 2008 yılında e-ticaret satışları ABD’deki toplam perakende satışlarının sadece yüzde 3,6’sını oluşturuyordu. Her yıl kademeli olarak artan büyümenin ardından Covid-19 salgını sonrasında bu rakam 2020 yılında yüzde 14’e çıktı. E-ticaret satışlarının bu yıl sonuna kadar toplam perakende satışlarının yüzde 15,3’ünü oluşturması öngörülüyor. 2025 yılına kadar bu oranın yüzde 25’lere çıkacağı tahmin ediliyor.

eMarketer, bu veriler ışığında Amazon’un Amerika’daki e-ticaret satışlarındaki payını araştırdı. Buna göre, 2021 yılının sonuna kadar Amazon’un e-ticaret satışlarının ABD’deki toplam e-ticaret satışlarının yüzde 40’ından fazlasın temsil etmesi bekleniyor.

Walmart ve Target, Prime Day’e alternatif kampanyalar düzenliyor

Amazon’dan sonra ikinci büyük perakendeci olan Walmart, bu yıl ABD online perakende pazarının yaklaşık yüzde 7’sini temsil etti. Walmart ve Target, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Amazon Prime Day’e denk gelecek şekilde yeni kampanyalar düzenliyor. Her iki kampanya da pazar günü başlayacak, Walmart’ın kampanyası ise, çarşamba gününe kadar devam edecek. Target ve Amazon’un indirimleri ise salı günü sona erecek. Hem Walmart hem de Target, yaz indirimleri için e-ticaret kanallarına göz atan müşterilere ulaşmayı hedefliyor.

Prime Day, Amazon’un dijital satışlarını yüzde 17,3 artıracak

Amazon, 2022 yılına kadar Walmart’ı geride bırakarak ABD’deki en büyük perakendeci olma yolunda büyük adımlar atıyor. Amazon, e-ticaret pazarından çok büyük bir pay elde etti; Covid-19 salgını sırasında insanların online alışverişi hızla benimsemesi diğer alanlardaki satışları da hızla artırdı.

Pazar araştırma şirketi eMarketer’e göre, Prime Day, Amazon’un toplam dijital satışlarını yüzde 17,3 artırarak 12,18 milyar dolara ulaşmasını sağlayacak. Sadece Amazon Prime Day’de yapılan satışların 2020 seviyelerinden yüzde 18,3 artarak 7,31 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Amazon Prime Day, geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle ekim ayına ertelenmişti. Prime Day, genellikle temmuz aylarında yapılıyordu. Dünyada aşıların yaygınlaşması ve vaka sayılarının düşmesi ile birlikte bu yılki etkinlik haziran ayına kaydırıldı. Uzmanlar, e-ticaret devinin perakende takviminde daha yavaş olan bir dönemde satışları artırmayı hedeflediğini belirtiyor. Araştırmacılar, okul alışverişlerini de Prime Day’de yapacak insanların az olmadığını gösteriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds