Ara
Close this search box.

Alman hükümeti Temu ve Shein’e karşı “e-ticaret eylem planı” hazırlıyor

Alman hükümeti e-ticaret eylem planı üzerinde çalışıyor. Hükümet, bu planla Avrupa’daki online perakendecileri ile Shein ve Temu gibi Asya e-ticaret platformları arasında eşit şartlar sağlamayı amaçlıyor.

Temu

Alman hükümeti, Avrupa’daki e-ticaret satıcıları ile Shein ve Temu gibi ucuz ürün satan e-ticaret platformlarına karşı eşit şartlar sağlamayı amaçlayan bir eylem planı geliştiriyor. Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Robert Habeck’in önderliğindeki bir heyet, e-ticaret eylem planı hazırlıyor. Almanya Ekonomi Bakanlığından bir sözcü, Alman iş haberleri platformu Capital’e yaptığı açıklamada, bir e-ticaret eylem planı üzerinde çalışıldığını doğruladı. Sözcü, hem Avrupa Birliği’nin içinden hem de Avrupa dışından gelen satıcıların eşit muamele görmesi gerektiğini vurguladı.

“Bakanlık adil rekabet koşulları sağlamayı umuyor”

Habeck’in sözcüsü, e-ticaret eylem planı hakkındaki soru üzerine şunları söyledi: “Mevcut mevzuatın, AB’den gelenlere olduğu kadar üçüncü ülkelerden gelen e-ticaret satıcılarına karşı da tutarlı bir şekilde uygulanması hayati önem taşıyor. Buna ürün güvenliği, çevre koruma ve tüketici koruma düzenlemeleri ile gümrük ve vergi yasaları dahildir. Bakanlık, somut önlemlerle tüm piyasa katılımcıları için adil rekabet koşulları sağlamayı umuyor.”

Shein ve Temu ateş altında!

Eylem planıyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Capital’e göre, son aylarda federal eyaletler, Avrupa Komisyonu ve AB Parlamentosu ile görüşmeler yaptı. Ayrıca, Shein ve Temu gibi Asya kökenli e-ticaret platformları ile de görüşmeler yapıldı.

Shein ve Temu, son aylarda Almanya da dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde eleştirilerin hedefi oldu. Handelsverband Deutschland (HDE), şubat ayında politikacıları Çin’den gelen ucuz pazar yerlerine karşı daha katı önlemler almaya çağırdı. Ayrıca, Alman tüketici örgütleri Temu’yu haksız ticaret uygulamalarıyla suçladı. Bu suçlama Çinli teknoloji devi PDD Holdings’in hızla büyüyen uluslararası e-ticaret kolu Temu tarafından reddedildi .

Temu ve Shein Almanya’da popüler hale geldi

Bununla birlikte, Temu ve Shein gibi rekabetçi fiyatlar sunan e-ticaret platformları Alman online tüketiciler arasında popüler hale geldi. Araştırmalar, geçtiğimiz bahar aylarına kadar tüketicilerin yüzde 43’ünün Shein ve/veya Temu’dan bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

Temu düzenlemesi; Temu vergi oranları ne oldu?

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds