Ara
Close this search box.

Alman KOBİ’leri Amazon’da çift haneli büyüme kaydetti

Amazon'daki Alman KOBİ'lerin uluslararası satışları geçen yıl yüzde 10 arttı. Bununla birlikte KOBİ’ler, sınır ötesi e-ticaret satışlarından 5,5 milyar avro kazandı. Amazon, "Amazon üzerinden ihracat yapmak, Alman KOBİ'leri için en kolay büyüme fırsatıdır." mesajı veriyor.

kobi

Amazon, Alman küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) satış performansı hakkında bir rapor yayımladı. Buna göre, Alman KOBİ’ler, 2023′ yüzde 10’luk uluslararası satış büyümesi kaydetti. 2022 yılında da aynı oranda büyüme kaydedilmişti. Bu büyüme kısmen yeni satıcılardan kaynaklansa da, geçen yıl Alman KOBİ’lerinin sayısı yaklaşık 47 bin 500 satıcıda sabit kaldı. Bu nedenle enflasyon hariç büyümenin artımlı olduğu düşünülüyor.

Amazon, Almanya’daki 47 bin 500 KOBİ’nin artık platformda satış yapmak için daha fazla kişiyi istihdam ettiğini belirtiyor. Bu durum, Almanya’da 170 bin iş anlamına geliyor. Bu rakam bir önceki yıla göre 10 bin daha fazla. Dolayısıyla Almanya’da e-ticarete hakim olan ve ülkedeki çevrimdışı perakendeyi önemli ölçüde etkileyen Amerikan şirketi Amazon, dolaylı olarak daha fazla Alman istihdam ediyor.

KOBİ’lerin yüzde 80’i global satış yapıyor

Amazon’a göre, Alman KOBİ satıcılarının yüzde 80’i platformda uluslararası satış da yapıyor. Şirket, raporda, “Küresel bir satıcı hesabı artık bir tatil gezisi rezervasyonu yapmak kadar kolay. Bu ve Amazon tarafından Yerine Getirme (fulfillment), AI tabanlı çeviri ve içerik araçları gibi çok sayıda araç, KOBİ’lerin dünya çapında milyonlarca müşteriye ulaşmasına yardımcı oluyor.” Değerlendirmesi yaptı.

Dakikada bin 400 ürün satılıyor

Amazon’a göre, KOBİ’ler artık dünya genelinde Amazon’da satılan ürünlerin yüzde 60’ından fazlasını oluşturuyor. Almanya’daki şirketler, 2023 yılında Amazon’da toplam 750 milyondan fazla ürün sattı. Bu rakam, dakikada bin 400’den fazla ürün satışı anlamına geliyor.

Amazon, son zamanlarda, İspanya’da olduğu gibi, yerel Avrupa pazarlarındaki değerini vurgulamak için düzenli olarak raporlar yayınlıyor.

Almanya’daki online satışların yüzde 50’si pazaryerlerinde yapıldı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds