Ara
Close this search box.

Alışveriş uygulaması yüklemeleri yüzde 61 arttı

Analiz şirketi Adjust’a göre, alışveriş uygulaması yüklemeleri 2024'ün ilk yarısında yıllık yüzde 61 arttı. E-ticaret uygulamalarının yüklemeleri genel olarak yüzde 25 arttı ve oturumlar yıllık yüzde 13 artış kaydetti. Uzmanlar, “Alışveriş uygulamaları, tüketicilerin markalarla etkileşim kurma ve alışveriş yapma biçimlerini dönüştürüyor.” diyor.

alışveriş uygulaması

Adjust’ın “The Shopping App Insights (Alışveriş Uygulaması İçgörüleri)” raporuna göre, alışveriş uygulaması yüklemeleri 2024’ün ilk yarısında yıllık yüzde 61 artış kaydetti. Diğer taraftan, e-ticaret uygulamalarının yüklemeleri genel olarak yüzde 25 oranında arttı, uygulama oturumları ise yıllık yüzde 13 gösterdi. Bu büyüme; perakende medya ağlarının ölçeklenmeye devam etmesi, yeni nesil dijital alışveriş deneyimlerinin devreye alınması ve mobil cüzdanların yaygınlaşmasına paralel olarak gerçekleşti.

alışveriş uygulaması
Adjust – Alışveriş Uygulaması İçgörüleri Raporu

“Alışveriş uygulamaları alışverişleri dönüştürüyor”

Adjust İçerik ve İçgörüler Direktörü Tiahn Wetzler, “Pazarlamacılar, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik kullanarak; sosyal ticaret ve CTV gibi dinamik kanalları entegre ederek kullanıcı etkileşimini artırabilir. Böylece yüksek dönüşüm oranları sağlayan deneyimler oluşturabilirler. Alışveriş uygulamaları, tüketicilerin markalarla etkileşim kurma ve alışveriş yapma biçimlerini dönüştürüyor.” ifadelerini kullandı. Wetzler. “Alışveriş uygulaması ekosistemi geliştikçe stratejik kanal karışımı, akıllı kişiselleştirme ve ölçüm ve analitiğe yönelik veri odaklı bir yaklaşımla ölçeklenebilir büyüme elde edilecektir.” dedi.

Tüketiciler tatil alışverişlerine ekim ayında başlıyor

Uzmanlar, pazarlamacıların, alışveriş uygulaması yüklemelerinin artmasına sebep olan Black Friday ve Bekarlar Günü gibi tatiller de dahil olmak üzere 4. çeyrek alışveriş sezonuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Zira bir ankete göre, bu yıl tüketicilerin yüzde 44’ü tatil alışverişlerine ekim ayında veya daha erken başlamayı planlıyor. Adjust, geçtiğimiz yıl 17 Ekim 2023’te günlük ortalamanın yüzde 40 üzerinde ve 18 Ekim’de yüzde 41 daha yüksek alışveriş uygulaması yüklemeleri kaydedildiğini ortaya çıkardı.

Alışveriş Uygulaması İçgörüleri raporunda öne çıkanlar

  • E-ticaret uygulamaları için uygulama içi gelirlerin yüzde 60’ı Android cihazlardan geliyor. Bu gelirler yıllık yüzde 36 arttı.
  • 2023 yılında en büyük artışlar 4. çeyrekte gerçekleşti; yoğun sezon olan kasım ayı geliri aylık ortalamadan yüzde 34 daha yüksek oldu ve aralık ayında yüzde 22 arttı.
  • E-ticaret alışveriş uygulaması oturum uzunlukları 2022 ila 2024’ün ilk yarısı arasında yüzde 6 azaldı; uygulamalarda geçirilen süre ortalama 11,2 dakikadan 10,5 dakikaya düştü.
  • Küresel ortalama binde yükleme (IPM) 2023 yılında 1,94’ten 2024’ün ilk yarısında 2,28’e yükseldi. Bu durum reklam kampanyası etkinliğinin iyileştiğini gösteriyor.
  • Avrupa’nın IPM’si, muhtemelen daha karmaşık gizlilik ve reklam alanı nedeniyle 2,08’den 2,02’ye düştü.
  • Alışveriş uygulamaları için Uygulama Takip Şeffaflığı (ATT) katılım oranları 2023’ün 2. çeyreğinde yüzde 34’ten 2024’te bugüne kadar bazı günlerde yüzde 50’ye kadar yükseldi.

Adjust hakkında

AppLovin bünyesindeki ölçüm ve analiz şirketi Adjust, mobilden CTV’ye ve ötesine kadar tüm dünyadaki pazarlamacılar tarafından uygulamalarını platformlar arasında ölçmek ve büyütmek için güvenilir bir platform olarak biliniyor. Adjust, hızla büyüyen dijital markalardan ilk uygulamalarını piyasaya süren geleneksel şirketlere kadar uygulama pazarlama yolculuğunun her aşamasındaki şirketlerle çalışıyor. Adjust’ın güçlü ölçüm ve analitiği, daha iyi sonuçlar elde etmeyi sağlayan görünürlük, içgörüler ve temel araçlar sunuyor.

E-ticarette mobil uygulamalar neden önemli?

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds