Alibaba: En düşük üyelik ücretleri Türkiye’de…

Kubilay Gençkan, “Alibaba Grubu dünyanın en büyük işletmesinden biridir. Alibaba.com B2B E- ticaretin en büyük global oyuncusudur. Teknolojisi ile sizi yeni müşteriler ile tanıştırak, her zaman her yerden ticaretinizi arttırmanızı sağlar” dedi.

“Bütün ürünler talep görüyor”

‘Ne alacağını bilen günde yaklaşık olarak 33 bin ihale geliyor.’ diyen Gençkan, “Değişik makine çeşitlerine bir gün içerisinde binlerce ihale geliyor. Satıcılarımızın %35’i diğer sektörlerden oluşuyor.  ‘Alibaba’da hangi ürün satılıyor?’ diye soruyorlar. Her şey satılıyor, iğneden ipliğe aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. ‘Alibaba’da hangi ürün talep görüyor?’ diye bir şey yok, bütün ürünlerimiz talep görüyor. Size sadece bir ürün satmıyor. Siz hangi sektörde olduğunuzu bir kaç kelime ile yazıyorsunuz ve bütün bilgileri sizinle ücretsiz olarak paylaşıyor. Dünyanın her yerinden milyonlarca müşteriye ulaşabiliyorsunuz” diye belirtti.

“En düşük üyelik ücretleri Türkiye’de“

WORLD ECOMMMERCE FORUM’da Keynote sunumunu gerçekleştiren Kubilay Gençkan, “En düşük üyelik ücretlerini  Türkiye’de sunuyoruz. Aynı zamanda birçok uygulamadan da faydalanıyorsunuz. Üye olduktan sonra bir yıl boyunca bunu kullanabiliyorsunuz. Hangi sektörde arama yapmak isterseniz size bununla ilgi her zaman yardımcı olan bir sistemimiz mevcut. Ayrıca Türkiye ‘de globale açılmış birçok şirketimiz var. ‘Üye olup, talep alır mıyım?’ kaygısı olmuyor. Sadece bunun için çalışmanız gerekiyor, başarı sonrasında geliyor” dedi.

“Alıcıyı anlamak gerekiyor”

Şirketlerin, kendi müşteri kitlesini öğrenip ona göre hareket etmesi gerektiğinden söz eden Gençkan, ”Ürünlerinizi yükleyip bunların istatistiklerini iyi analiz etmeniz gerekiyor. Aslında bu pazarda başarı olmak o kadar kolay. Ürünlerinizi de buna göre takip etmeniz gerekiyor.”  dedi.