Ara
Close this search box.

Alibaba, Meta’nın AI modeli Llama’yı müşterilerine sunuyor

Alibaba

Alibaba bulut birimi, yaptığı açıklamada, “Bugün, Alibaba Cloud, Çin’deki tüm Llama2 serisi için ilk eğitim ve dağıtım çözümünü başlattı ve tüm geliştiricileri Alibaba Cloud’da özelleştirilmiş büyük modeller oluşturmaya davet ediyor.” dedi.

‘Müşteriler, Llama2’nin kullanımında Çin yasalarına dikkat etmeliler’

Alibaba bulut birimi açıklamasında, bir müşterinin Llama2’yi Çin halkına hizmet sağlamak için kullanmak isterse, Çin yasalarına uyması ve ülkeye zarar verebilecek uygulama ve içerikten uzak durması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Alibaba’nın Llama2 hamlesinin, şirketin teknolojideki en son gelişmeleri takip ederek kendi yapay zeka hedeflerini ilerletmesine olanak tanıyacağı belirtildi.

Llama2, 700 milyondan aktif kullanıcı olan şirketler için ücretsiz

Meta, işletmelere OpenAI ve Google tarafından satılan pahalı tescilli modellere ücretsiz ve güçlü bir alternatif sağlamak için Llama’nın ticari bir sürümü olan Llama2’yi bu ay piyasaya sürdü. Meta, Llama2 için tercih ettiği ortağın Microsoft olduğunu, ancak diğer ortaklar aracılığıyla da kullanılabileceğini aktardı.

OpenAI’nin ChatGPT’si ve Google’ın Bard’ı gibi popüler sohbet robotlarına güç veren modellere benzer şekilde, Llama2’nin tutarlı ve kulağa doğal gelen çıktılar üretmek için çok büyük miktarda veri üzerinde eğitilmiş büyük bir makine öğrenimi modeli olduğu söylendi.

Meta, Llama2’nin, aylık 700 milyondan az aktif kullanıcısı olan şirketler için ücretsiz olacağını belirtiyor. Daha fazla kullanıcısı olan şirketlerin ve programların ise Meta’dan lisans alması gerekeceği aktarıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds