Alibaba, Avrupa’da “Kadın Girişimciler Akademisi” kurdu

Alibaba.com, Avrupa'da Kadın Girişimciler Akademisi'nin (AWE) kurulduğunu duyurdu. Girişimle Alibaba'nın B2B platformu, iş dünyasında cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi ve kadın girişimciliğini desteklemeyi amaçlıyor.

alibaba

Alibaba, AWE’yi, “AB genelindeki işletme sahibi kadınlara, girişimcilere veya ortaklara yönelik ücretsiz ileri düzey bir eğitim ve ağ oluşturma programı” olarak tanımlıyor.

Kadınların yüzde 60’ı başarısızlığı cinsiyete bağlıyor

Kadın Girişimciler Akademisi, Alibaba’nın Avrupa’daki kadın girişimciler arasında yürüttüğü ve karşılaştıkları önemli engelleri ortaya koyan bir araştırmaya odaklanıyor. Censuswide tarafından yürütülen araştırma çerçevesinde, 13-18 Mart 2024 tarihleri ​​arasında Almanya, İtalya ve Fransa’da 751 kadın girişimciyle anket yapıldı. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 94’ü toplumsal beklentiler ve cinsiyet stereotiplerini iş liderliğinin önündeki en büyük engeller olarak belirtiyor. Yaklaşık yüzde 60’ı ise iş başarısızlığının nedeni olarak cinsiyeti vurguluyor.

Akademi 40 şirketi ağırlayacak

Alibaba, bu eşitsizlikleri gidermek için kadın işletme sahipleri veya ortaklar için ileri eğitim eğitimi, mentorluk ve ağ kurma fırsatları sunan Kadın Girişimciler Akademisi’ni kurdu. Akademi, ilk yılında Avrupa genelinde kadınların liderlik ettiği 40 şirketi ağırlayacak. On haftalık bir süre boyunca liderlik, müzakere, strateji, iş ve finansal modeller, finansman ve iletişimi kapsayan çeşitli modüller üzerinde durulacak. Katılımcılar, benzer düşüncelere sahip sektör liderleri, yatırımcılar, mentorlar ve karar alma süreçlerinde cinsiyet eşitliğini artırmak için çalışan kuruluşlardan oluşan dinamik bir toplulukla etkileşim kurma fırsatı bulacak.

AWE, Amazon’la rekabetin bir parçası

Alibaba Grubu’nun uluslararası B2B pazaryeri Alibaba.com, Amazon ile rekabet ortamında Avrupalı ​​KOBİ’leri platforma çekmek için hedefli çalışmalar yapıyor. Platform, iş dünyasında cinsiyet eşitliğini savunma konusundaki kararlılığını açıkça ortaya koyuyor. Ali baba.com’un analizi, kadın girişimciler arasında iş birliğine dayalı problem çözmeyi kolaylaştıran destek grupları oluşturmanın, girişimcilik ekosistemi içindeki çeşitliliği teşvik edebileceğini öngörüyor.

“Yirmi yıllık deneyimimizi katılımcılara sunacağız”

Ali baba.com Avrupa Pazarlama Direktörü Michela Rubegni, “Kadın girişimcilere kendilerini güçlendirecek araç ve bilgileri vererek, daha kapsayıcı ve müreffeh bir küresel ekonomiye katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.” dedi. Rubegni, “AWE girişiminin başlatılmasıyla hedefimiz, küresel ticareti kolaylaştırma konusundaki 20 yıllık deneyimimizden yararlanmak ve katılımcılara, cinsiyet ile ilgili engelleri aşarak günümüzün rekabet ortamında başarılı olmaları için gereken desteği, kaynakları ve ağ kurma fırsatlarını sunmaktır. Bu heyecan verici öğrenme ve büyüme yolculuğunda bize katılmaya istekli tüm girişimcilerle bağlantı kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Alibaba AWE programını önemli markala destekliyor

Ali baba AWE programı kapsamında katılımcılar; Women on Boards ve Women&Tech ETS ağlarının temsilcileri, küresel iş meleği derneği Angels For Women (A4W) gibi aynı vizyonu paylaşan sektör liderleri, yatırımcılar ve mentorlardan oluşan dinamik bir toplulukla etkileşim kurma fırsatı bulacak. Ayrıca, lojistik şirketi DHL Express, Avrupalı ​​PayTech şirketi Nexi ve B2B platform operatörü Visable’ın yanı sıra küçük işletmelerin referansları da programda yer alıyor. Bu etkileşim sayesinde katılımcılar önemli bilgiler edinebilecek, başarıya ve büyümeye giden yolların kilidini açmak için stratejik ortaklıklar kurabilecek.

Programa katılım linki: https://seller.alibaba.com/eu/en/awe

Alibaba, Tmall’u Avrupa’ya getirecek