Ara
Close this search box.

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde yöresel ürünlerin satılacağı e-ticaret sitesi kurulacak

yöresel
yöresel

Afyonkarahisar’a özgü yöresel ürünler e-ticaret sitesi ile satılacak. Afyonkarahisar Valiliğinin öncülüğünde kurulacak e-ticaret sitesinin gelirleri, üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek. Kendi yeni bir vizyon katması beklenen e-ticaret sitesinin “Afyonkarahisar’dan Türkiye’ye açılan bir marka olacağı” kaydedildi.

Yöresel lezzetler ve markalaşmış ürünler satılacak

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, e-ticaret sitesinin kent genelinde aktif bir şekilde kullanılabilmesi ve toplumun tüm kesimlerine ulaşılabilmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, e-ticaret sitesi için yapılacak çalışmalar ve projensin kente değer katması için atılması gereken adımlar ele alındı.

Vali Çiçek, toplantıda yaptığı açıklamada, kente özgü e-ticaret projesini anlattı. Çiçek, Afyonkarahisar’ın markalaşmış ürünlerinin, yöresel lezzetlerin, kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin ve aynı zamanda bireysel üretim yapan kişilerin ürettiği ürünlerin yer alacağı e-ticaret sitesinden Türkiye’ye pazarlanacağını kaydetti. Çiçek, e-ticaret sitesinden elde edilecek gelir ile üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlanacağını söyledi.

“Afyonkarahisar’dan Türkiye’ye açılacak yeni bir marka doğacak”

Çiçek, sağlam adımlar atılabilirse bu sistemin Türkiye’ye örnek olabileceğini belirterek, aynı zamanda vatandaşlara istihdam imkânı sağlanabileceğini ifade etti. Vali, “Bir ve beraber olur, ortak akılla hareket edersek bu konuda önemli bir başarı sağlayacağımıza inanıyorum. Şehrimizin markalaşmış çok sayıda ürünü, üretimini yaptığı çok fazla ürünü var. İnşallah tamamlanma aşamasına gelen internet sitemiz ile hep birlikte kazanacağız ve şehrimize, vatandaşlarımıza yeni iş olanakları oluşturacağız. Çok kısa sürede Afyonkarahisar’dan Türkiye’ye açılacak yeni bir marka doğacak.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds