Zalando ürün yorumlarını kaldırıyor

Zalando

Tüketici yorumlarının, online alışverişin önemli bir unsuru haline geldiği söylenerek, Zalando‘nun bu hamlesinin şaşkınlık yarattığı belirtildi.

Genel olarak ürün incelemelerinin e-ticaretin önemli bir parçası olduğu vurgulanarak, örneğin; Almanların en az yüzde 55’inin çevrimiçi satın alma kararlarını ürün incelemelerine dayandırdığı aktarıldı. Ancak sahte ürün incelemelerinin de sektörde de yaygın bir sorun olduğunun altı çizildi.

Sahte ürün incelemelerinin, tüketicilerin alışveriş deneyimini ve markaya olan güveni olumsuz etkilemesi sorunları göz önüne alındığında, platformların bu alanda farklı çözümler geliştirmelerinin gerekebileceği belirtildi.

Beden seçiminde daha iyi bir hizmet sunmak için yapay zeka aracı kullanıma sunuldu

Zalando‘nun da sahte ürün yorumlarına karşılık, platform üzerinden ürün yorumlarının kaldırdığı öne sürülüyor. Moda sektöründe e-ticarette tüketiciyi beden konusunda yönlendirmek ve dolayısıyla iadeleri önlemek açısından ürün incelemelerinin büyük fayda sağladığı aktarıldı.

Zalando‘nun son aylarda yapay zeka ve sanal soyunma odalarının entegrasyonuyla beden seçimi konusunda kullanıcılara daha iyi bir hizmet sunmak için çalışıyor olmasının nedeninin, bu durumdan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Ürün incelemeleri yerine anket

Ancak bu belirlemenin, henüz platformun elde edilen sonuçları değerlendirdiği deneysel aşamada olduğu belirtildi. Şu anda ürün incelemelerinin ilgili sayfalarda görüntülenmediği ancak müşteri memnuniyetinin derecesini ortaya çıkarmak için bir anket göründüğü ifade edildi. Bu anket ile ziyaretçilere verilen bilgilerin satın alma kararı vermede yardımcı olup olmadıklarının sorulduğu aktarıldı.

Zalando henüz incelemelerin kaldırıldığını resmen duyurmadı

E-ticaret sektöründeki birçok profesyonelin,  ürün kaldırma işlemini fark ettiği belirtilerek, sosyal medya platformlarında konu üzerine değerlendirmeler yapıldığı görüldü. Zalando tarafından henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Bu sebeple ürün incelemelerinin platformdan kaldırılmış olmasının, bir test mi yoksa kalıcı bir karar mı olduğunun henüz belli olmadığı ifade edildi.