Ara
Close this search box.

Yapay zekâ, e-ticaretin geleceğinde devrim yaratacak

yapay zeka
yapay zeka

Yapay zekâ teknolojileri sektörler üzerinde çeşitli etkilere sahip. Uygulama alanları her geçen gün genişleyen AI teknolojileri, birçok yeniliğe sahne olan e-ticaretin geleceğinde de oldukça büyük değişimler yaratabilir. worldefvakfi.org’e konuşan Digital 360 Kurucu Ortağı Özge Karadaş, e-ticaret yapan firmaların işlerini yapay zekâ ile sistematik hale getirilmelerinin kaçınılmaz olduğunu söylerken, Omid Türkiye E-ticaret Direktörü Koray Dinç, yapay zekâya sunulan bilgiler ne kadar fazla olursa o kadar fazla satış ve büyüme yakalanacağı görüşünde.

Özge Karadaş: Yapay zekâ e-ticarette pek çok konunun ayrılmaz bir parçası haline geldi

Yapay zekânın; müşteri hizmetleri, teknik destek, perakende, lojistik gibi konuların adeta ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Özge Karadaş, e-ticaret de bu konuların hepsi bulunduğu için e-ticaret yapan firmaların işlerini AI teknolojileri ile sistematik hale getirilmelerinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yapay zekânın e-ticarette kullanıldığı birçok alan olduğunu vurgulayan Karadaş, “AI teknolojilerinin başta gelen kullanım alanları; Kişiselleştirme, satış artırma, yeniden hedefleme, akıllı asistan, otomasyon ve sanal asistan gibi alanlar diyebiliriz.” İfadelerini kullandı.

“Ürünü satın almadan, satın alma sürecine kadar olan süreci analiz eden sistemle müşterilerinize daha iyi bir hizmet sunabilirsiniz.” diyen Özge Karadaş, şöyle devam etti; “AI teknolojileri sayesinde yorumlarınızı analiz edip satış artırıcı sonuçlar çıkarabilirsiniz, Chat botlarını kullanabilirsiniz, müşteri hizmetlerinde otomasyona taşıyabilirsiniz, satış, pazarlama ve otomasyon raporlarını analiz edebilirsiniz ve en önemlilerinden biri hizmetlerinizi servislerinizi kişiselleştirebilirsiniz.”

Koray Dinç: AI teknolojileri alıma yönlendirme süresini sıfıra yakın sürelere çekecek

AI teknolojilerinin yakın dönemde pek çok noktada köklü değişimler yaratacağını ifade eden Koray Dinç, markaların bu doğrultuda hazırlıklı olmaları gerektiği görüşünde.

E-ticaretin yıllara göre gelişimine bakıldığında eskiden müşterinin marka veya ürünü bulması gerektiğini söyleyen Dinç, bu noktada yaşanan değişime dikkat çekerek, “Şimdi müşteri alışverişini fiyat, fayda ve hizmet yönünden karşılaştırarak alım yapıyor. Peki, gelecekte ne olacak dersek? Müşterinin ne istediği bütçesi net şekilde belli olacak ve müşteriye nasıl hizmet sunduğunuz da netleşecek. Aradaki yapay zekâ alıma yönlendirme süresini sıfıra yakın sürelere çekecek. Bu evreye doğru hızla ilerliyoruz.” dedi.

Çok hızlı bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Dinç, “E-ticaret firmalarının ürün ve hizmet datalarını detaylandırmaları gerekiyor. Gelecek bunlara ihtiyaç duyacak. Ne kadar çok bilgiyi yapay zekâya sunabilirseniz o kadar fazla satış yaparak büyüme sağlayacaksınız. Farklı bir evreye geçiyoruz. Hazırlanmalıyız.” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds