WORLDEF Magazine’in 17. sayısı yayımlandı!

magazine

WORLDEF Magazine, e-ticaret ve e-ihracat yapan ya da yapmak isteyen firmalara ve kişilere ekosistem hakkında dikkat çeken haberler ve makaleler sunmayı amaçlıyor. Ekosistemin aktörlerine vizyon katmayı hedefleyen dijital dergi, WORLDEF editörleri ve yazarları tarafından hazırlanıyor.

Ayda bir yayımlanan derginin 17. sayısı worldefvakfi.org’te ve dijital dergi platformlarında yerini aldı. Akbank’ın katıkılarıyla hazırlanan WORLDEF Magazine; Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un dergi platformlarından ve https://worldefvakfi.org/magazine adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Öte yandan, WORLDEF Magazine, Haziran 2022 tarihinden itibaren basılı olarak da çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtılıyor.

WORLDEF Magazine’in 17. sayısında neler var?

FedEx, yerel e-ticarete odaklandı

FedEx Express Avrupa İç Satış ve Nakliye Başkan Yardımcısı Daniel Vines, WORLDEF Magazine’in kapak dosyası için önemli açıklamalarda bulundu. Vines, global şirketin gelecek hedeflerinden last mile lojistiğine, pandemi dönemindeki lojistik zorluklardan sürdürülebilir geleceğe kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı.

Daniel Vines, yakın gelecekte last mile (son kilometre) lojistiğinde bazı eğilimlerin çok önemli bir rol oynamasını beklediklerini söyledi. Bu eğilimler arasında yer alan dronlar ve robotlar ile teslimat için “Gelecek kapıyı çalıyor!” diyen Vines, hızlı teslimata da dikkat çekerek, “Normalde 1 saat içinde hazırladığınız teslimatlar artık dakikalar içinde hazır olmak zorunda!” ifadesini kullandı.

Last mile teslimatlarda görünüm ve iletişimin önemine dikkat çeken Daniel Vines, lojistikte sürdürülebilirliğin artık her zamankinden daha önemli hale geldiğine işaret etti. Ayrıca, online alışverişte teslimatın “mutlak anahtar” olduğunu vurgulayarak, “FedEx’in odak noktası, yerel pazarda daha fazla e-ticaret yeteneğinin kilidini açmaktır.” sözlerini kaydetti.

Diğer başlıklar

WORLDEF Magazine’de 17. sayısındaki başlıklar şöyle;

• E-ticaret ekosisteminden kısa haberler
  • E-ticaretin sosyal evrimi: Sosyal ticaret
  • Son kilometre lojistiğinde yaratıcı çözümler
  • E-ticarette iadeler nasıl yönetilir; e-ticaret profesyonelleri anlattı!
  • FedEx, yerel e-ticarete odaklandı
  • Müşteri deneyimi deyip geçmeyin!
  • Tedarik zinciri sorunu çözülür mü?
  • Teslimatta hız dönemi: Q-Commerce
  • Global e-ticaret buluşması: WORLD ECOM EXPO