Trendyol, kasım kampanyaları sonuçlarını açıkladı

trendyol

Çinli Alibaba’nın ortak olduğu Trendyol, kasım kampanyalarında 112 bin işletmenin toplam 63 milyon ürününü müşterileriyle buluşturduğunu açıkladı. Platformda mağazası olan işletmelerin satışlarının ise bir önceki kasım ayına göre 2 kat arttığı belirtildi.

Trendyol’da anlık 2,1 milyon müşteri buluştu

Trendyol, kasım ayında müşterilerine sunduğu “Süper İndirim Günleri” ve “Efsane Günler” kampanyalarıyla platformda satış yapan işletmeleri, 112 bin farklı satıcı ve 63  milyon ürünle müşterileriyle buluşturdu. Kampanyalı ürünlerin satışları normal günlere göre 6 kat artarken, anlık 2,1 milyon müşteri platformda buluştu. Trendyol’a kasım ayı boyunca 1,5 milyar ziyaret gerçekleşirken; platformdaki, günlük aktif müşteri sayısı 30 milyona ulaştı. Kasım kampanyalarında anlık olarak 2,1 milyon Trendyol müşterisinin platformda buluşmasıyla, yeni bir rekor daha kırılmış oldu.

İndirimli ürünlerin satışı normal günlere göre 6 kat arttı

Trendyol, kasım kampanyalarında en çok satış yapan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Aydın olurken; en fazla siparişin verilen iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana, Mersin, Konya, Muğla olarak ön plana çıktı. Trendyol bu yıl da, müşterilerinin istedikleri ürünlerdeki indirimlerden hızlı haberdar olması için “favorileme” özelliğini, kampanyalı ürünlere hızlı erişim için ise “fırsat ürünü etiketlerini” kullandı.

Platformda 16 milyon ürün kasım kampanyalarına dâhil olurken, indirimli ürünlerin satışı normal günlere göre 6 kat arttı. Kasım kampanyaları döneminde Trendyol’dan en fazla satın alınan ürünler arasında sweatshirt, bot, bebek bezi, bluetooth kulaklık ve ayak maskesi gibi ürünler yer aldı.

Trendyol Hızlı Market ve Yemek, ilk kez müşterilerle buluştu

Trendyol, bu yıl ilk kez Hızlı Market ve Yemek’e özel hazırladığı kasım kampanyalarını da müşterileri ile buluşturdu. Trendyol Yemek’te kasımda en çok sipariş edilen 5 ürün; lahmacun, burger, Adana dürüm, köfte ve tantuni oldu. Yüzde 68 artışla köfte, büyümede lider oldu. Trendyol Hızlı Market’te ise, en fazla sipariş edilen ürünler sırasıyla; yerli muz, patates, havuç, yarım yağlı süt ve maydanoz oldu.

19 farklı Avrupa ülkesinde 50 binden fazla ürün satıldı

Trendyol’un kasım ayında yurt dışı operasyonlarında aldığı sonuçlar da açıklandı. Buna göre, başta Almanya, Hollanda, İtalya olmak üzere 19 farklı Avrupa ülkesinde 50 binden fazla ürün satışı gerçekleştirildi.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.