Ara
Close this search box.

“Sosyal medya pazaryerine dönüştü”

Sosyal medya

Teknosa E-Ticaret ve Pazaryeri Grup Müdürü Tahir Yıldız, sosyal medyanın artık ticari amaçlar için de sıkça kullanıldığına dikkat çekti. Yıldız, “Türkiye’de ortalama haftada 40 saatimizi sosyal mecralara ayırıyoruz, bu müthiş bir rakam ve doğal olarak bütün dijital girişimler bu durumdan kendileri lehine yarar sağlamak istiyorlar. Sosyal medya platformları bir şekilde pazaryerine dönüştü aslında, kullanıcılar Google kullanır gibi Instagram’da, TikTok’ta aramalar yapıyorlar ve bu platformlar da devamlı ticari özelliklerini geliştiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medyanın geleceğini kullanıcı davranışları belirleyecek”

Tahir Yıldız, “Bu durumun iki ana artısı ve eksisi var. Pozitif tarafta her ticari işletme için yeni bir kanal demek ve bu kanaldan ciro üretilebilir. Negatif tarafta, potansiyel müşteri aslında alışveriş yapmak için orada değil ve bu platformun kullanılırlığını azaltabilir. Zaten platformlar devamlı denemeler yaparak alışverişi ön plana çıkarıp çıkarmayacaklarını test ediyorlar. Neler olacağını zaman ve kullanıcı davranışları gösterecek.” dedi.

Teknosa E-Ticaret ve Pazaryeri Grup Müdürü Tahir Yıldız artan girişimlerin sosyal medya platformlarında karmaşa yarattığını belirterek “Bunun adına karmaşa demek çok doğru olmayabilir, çünkü gidişata tamamen kullanıcılar karar veriyor. Eğer kullanıcılar bu tip uygulamaları kullanmayı faydalı bulurlarsa alışverişin yolculuğu da bu tarafa kayabilir. Çeşitli oyunlaştırmalar yapmak bu kanalda çok kolay zaten arkadaşlarınızın da bulunduğu bir ortamda olduğu için paylaşmak, yorum almak, danışmak da çok kolay hale geliyor. Geriye sadece satıcıların da burada olması ve rekabet yaratması kalıyor ki zaten pazaryerine dönüştüğünde bu durumlar yaşanacaktır” İfadelerini kullandı.

Teknosa E-Ticaret ve Pazaryeri Grup Müdürü Tahir Yıldız

“Ürün karşılama ve kargolama süreci entegre olmalı”

Sosyal mecralarda ticari tarafta yaşanabilecek zorluklara da değinen Yıldız, “Örneğin ödeme sistemlerinin entegrasyonu başlı başına düşünülmesi gereken bir durum, e-ticaret altyapılarının siparişleri oluşturması, fulfillment dediğimiz ürün karşılama ve kargolama süreci gibi bütün adımların entegre edilmesi gerekecek. Belki eskisinden çok daha fazla kullanıcı sorusu ve yorumu gelecek, karşılamak için daha fazla insan gücü gerekecek. Tabii dijital pazarlama eforları da bu tarafa kayacak ve bunlar gibi sayabileceğimiz pek çok madde mevcut. Hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds