Ara
Close this search box.

Sıcak havalar tüketicileri e-ticarete yönlendirdi

E-ticaret

İstanbul, Ankara ve İzmir’de bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğu haziran ayı ile mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği temmuz ayı verilerini karşılaştıran Avantajix.com, hava sıcaklığının zirve yaptığı 12.00 – 16.00 saatleri baz aldı.

Sıcaklık arttıkça e-ticaret artıyor

Karşılaştırmanın sonuçlarına göre sıcaklıkların 35 dereceyi aştığı günlerde e-ticaret yüzde 50 artış gösterirken, sıcaklığın 40 dereceyi aştığı günlerde ise e-ticaretteki artış yüzde 70’e ulaşıyor.

Aşırı sıcakların etkili olduğu günlerde online alışverişte en çok işlemin yüzde 36 ile market alışverişleri olduğu belirtildi.

Market alışverişlerini, yüzde 21 ile fırsat sitelerinin takip ettiği, üçüncü sırada ise yüzde 17 ile kozmetik ürün satan sitelerin yer aldığı aktarıldı.

Elektronik ve küçük ev eşyası satan online sitelerden yapılan alışverişlerin de yüzde 12’yi bulduğu belirtilerek, kalan yüzde 14’lük kısmı ise tatil ve uçak rezervasyonu, dekorasyon, bahçe ürünleri, mobilya ve diğer olarak adlandırılan sitelerden yapılan alışverişlerin oluşturduğu ifade edildi.

‘İnsanlar aşırı sıcaklarda alışverişlerini e-ticaret üzerinden yapıyorlar’

Online alışveriş verilerinin karşılaştırıldığı araştırmada sıcaklık ile online alışveriş arasındaki ilişkiyi ortaya çıkardıklarını söyleyen Avantajix.com’un kurucu ortaklarından Güçlü Kayral, “Kavurucu sıcaklar ve iklim değişikliği hayatımızda birçok şeyi değiştiriyor. İnsanlar, teknolojinin ve internetin yaygınlaşması ile birlikte, aşırı sıcaklarda evlerinden veya ofislerinden çıkmamaya özen gösteriyorlar. Doğal olarak da temel ihtiyaçları dahil alışverişlerinin çoğunu e-ticaret üzerinden yapıyorlar.” dedi.

Kayral, aşırı sıcak havalarda online alışveriş yapanların büyük çoğunluğunu kadınlar ile emeklilerin oluşturduğunu aktardı.

Güçlü Kayral, “Çalışan kadınlar, öğle tatilinde kavurucu sıcak altında çarşı pazar gezmek yerine ofiste kalıp dijital mağazaları ziyaret etmeyi tercih ediyor. Emekli kesim de temel ihtiyaçlarını internetten satın alıyor.” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds