Ara
Close this search box.

ROIBLE: “SEO değil Organik Büyüme!”

ROIBLE

ROIBLE, İbrahim Akşen tarafından 2019 yılında kurulan ve  organik büyüme ajansı olarak tanımlanan bir dijital ajans. SEO, içerik pazarlama ve online itibar yönetimi hizmetleri sağlayan ROIBLE, müşterilere özel yaklaşımı benimseyerek süreç boyunca, onların en büyük yardımcısı olmayı hedefliyor 

ROIBLE’ın kuruluş hikayesini anlatırken özgür ve yaratıcı ortama vurgu yapan şirketin kurucusu İbrahim Akşen, “Yıllar içerisinde çeşitli marka ve ajanslar bünyesinde çalıştıktan sonra kendi özgür ve yaratıcı çalışma ortamımı yaratmak için 2019’da ROIBLE Organik Büyüme Ajansı’nı kurdum. SEO’nun her zaman benim için özel bir yere sahip olması ve sektörde organik büyüme kapsamındaki potansiyelin farkında olmam ROIBLE‘ın ilk tohumlarını attı. Özellikle o yıllarda bu işe yalnızca organik trafik kazandırmak olarak bakılması, gelir ve müşteri kazanım perspektifinden bakılmaması beni daha çok motive etmişti.” dedi. 

Organik büyüme, pozitif yatırım getirisi  

İbrahim Akşen, ROIBLE’ın müşterilerine verdiği hizmetlere değinince pozitif ROI inanışı detayını verdi. Ürünlerin yapılış sürecindeki hassasiyeti şöyle anlattı: 

ROIBLE kendisini organik büyüme ajansı olarak tanımlayan dijital bir ajanstır. Bu kapsamda müşterilerimize SEO, içerik pazarlama ve online itibar yönetimi hizmetleri sağlamaktayız. Her zaman pozitif ROI (yatırım getirisi) inanışıyla çıktığımız yolda, markalara özel yaklaşımı benimsiyor ve süreç boyunca müşterilerimizin en büyük yardımcısı oluyoruz. Uygulamadan nihai raporlama aşamalarına kadar tüm SEO maliyetlerini ve eylemlerini içeren anahtar teslim hizmetlerimiz ile şeffaf yönetim ilkesine uygun şekilde çalışıyoruz.”

“Müşterilerimizin sorunlarına odaklandık” 

ROIBLE Kurucusu İbrahim Akşen, fark yarattıkları en önemli noktalardan birisinin çalıştıkları konulara yalnızca danışmanlık olarak yaklaşmayıp, süreci bütünüyle devralmaları olduğunu belirtti.

Akşen, “SEO üzerinden örnek vermek gerekirse; danışmanlığın yanında web sitelerindeki hataların giderilmesinden, içeriğin üretilmesine, site dışı faaliyetlerin organize edilip operasyonel tüm faaliyetlerin tamamlanarak, anlık ve aylık raporlamasının yapılmasına kadar tüm süreci başarıyla üstleniyoruz.” dedi. 

İbrahim Akşen, “Doğru SEO çalışması için teknik yeterliliği, kaliteli içeriği ve site dışı SEO çalışmalarını başarılı bir şekilde organize etmemiz gerekiyor. Tabii bu başlı başına ele alınacak kadar uzun bir konu. E-ticaret markalarında sıkça gördüğümüz hataların başında ise arama niyeti problemleri, mobil hız sorunları ve kopya içerik hataları geliyor.” diye konuştu. 

ROIBLE Kurucusu İbrahim Akşen

Sorun biliniyor ama hangi ürünün kullanılacağı bilinmiyor 

ROIBLE Kurucusu Akşen, “Kullanıcıların büyük çoğunluğu bir ürün almadan önce araştırma yapıyor. Büyük çoğunluğu ise sorununu yazıyor fakat ne tipte bir ürün kullanması gerektiğini bilmiyor. İşte bu gibi vakalarda kullanıcıya, direkt satın alma odaklı olmayan ve onun problemlerini çözmesine fayda sağlayacak içerikler üretmek önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Akşen, kullanıcılarla satın alma öncesinde bir etkileşim kurmanın, hem marka bilinirliğini hem de e-ticaretten dönüşüm oranını arttırma noktasında da fayda sağlayan bir etmen olduğunu söyledi. 

Uygulanacak stratejinin mantıksal tutarlılığını sorgulayın 

‘Bir ajanstan hizmet almaya karar vermeden önce ne yapılmalı?’ sorusuna yanıt veren ROIBLE Kurucusu İbrahim Akşen, “Referansları ve başarılarının olması önem taşıyor fakat bunlar tek başına yeterli ölçütler değil. Büyük ajansların büyük referanslarının olması, marka için yeterli zamanın ayrılacağı anlamına gelmemektedir. Markaya özel zaman ayırarak, onları hedeflerine ulaştırabilecek ajanslar bu noktada öne çıkıyor. Marka için uygulanacak stratejiyi henüz başlamadan öğrenmeleri ve bunun mantıksal tutarlılığını sorgulamalarını tavsiye ediyoruz. E-ticaret demek farklı bir ticaret demek değildir. O sebeple ticari fayda sağlamayacak bir yaklaşım, hangi platformda olursa olsun fayda sağlamayacaktır.” diye tavsiyelerde bulundu. 

Aylık raporlamanın yanında anlık raporlama da yaparak şeffaflık seviyesini maksimum hale getirdiklerini söyleyen Akşen, “Suistimale çok açık bir sektörde çalışıyoruz ve markalar yapılan işlerin ancak çıktılarını görebiliyorlar. Ay içerisindeki şeffaf yönetim ve ay sonundaki sayılarla konuşan bir raporlama, süreç yönetimi ve projenin ilerleyişi ile ilgili tüyolar vermektedir. Dolayısıyla bu raporlama sistemi sayesinde bir ajans ile ilerleyişinizdeki problemleri hızlıca teşhis edebilir ve olası maddi/manevi kayıpların önüne geçebilirsiniz.” dedi. 

İbrahim Akşen kimdir? 

ROIBLE‘ın Kurucusu İbrahim Akşen 1989 yılında bir memur ailesinin çocuğu olarak Bursa’da dünyaya geldi. Lise yıllarında, web sitelerine olan ilgisiyle 17 yaşında kendi web sitesini açtı. 2010 yılında mühendislik fakültesinde öğrenciyken, yönettiği bir topluluğun organizasyonlarını duyurmak için dijital pazarlama ve growth hacking tekniklerini aktif olarak kullanmaya başladı. Mezun olduktan sonra mühendislik kariyerinin yanında freelance olarak bu çalışmaları sürdürdü. 2016 yılında tüm kariyerini bu alana odaklamak için İstanbul’a geldi ve çeşitli markalarda dijital pazarlama uzmanı olarak çalıştı. 2018 yılında Bilgi Üniversitesi’nde İnteraktif Pazarlama üzerine yüksek lisans yaptı. Özetle, hobisi zaman içinde tutkuya ve daha sonra severek yaptığı mesleğine dönüştü. 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds