Ödeme seçenekleri, e-ticaret müşteri sadakatinde önemini artırıyor

ödeme seçenekleri

Online platformlar üzerinden gerçekleştirilen satışlar her geçen önemli bir hızla büyümeye devam ediyor. Satış rakamlarında yaşanan artış mobil uygulamalar aracılığı ile gerçekleştirilen ödemelerde de gözle görülür bir artışa sebep olurken, platformlar tarafından sunulan ödeme yöntemleri müşteri sadakati üzerinde de ciddi etkiler yaratıyor.

Ödeme seçenekleri, tüketicilerin marka tercihlerinde daha önemli bir hale geldi

E-ticaretin önümüzdeki yıllarda hızla büyümeye devam etmesi bekleniyor. Ekosisteme dâhil olan girişimlerle beraber artan rekabet ortamında tüketicilerin marka tercihlerinde ödeme seçenekleri daha önemli bir hale geldi.

E-ticaret satışları yükseliş ivmesini sürdürürken, tüketicilerin pek çoğu istedikleri yerde ve zamanda alışveriş yapma ve ödeme yapma olanağı talep ediyor. Birden fazla kanal üzerinden ürün satın alma ve iade etme olanağı sunan markalar, yoğun rekabet ortamında bir adım öne çıkıyor.

Banka hesabı yoluyla ödeme imkânı sunulmalı

Açık Bankacılık sayesinde, ödemelerin doğrudan hesaptan yapılmasına izin veren ödeme seçenekleri sunmak giderek daha yaygın hale geliyor. Yapılan son araştırmalara göre, 2030 yılına kadar Avrupa’da banka havalesi yoluyla yapılan ödemelerin toplam e-ticaret ödemelerinin yüzde 60’ını oluşturacağı öngörülüyor.

Güvenlik

Ödeme güvenliği müşterilerin platformlar üzerinde en çok dikkat ettiği konulardan biri. Önümüzdeki yıllarda markalar, dönüşüm oranlarını optimize etmek için güvenlik ve müşteri deneyimi arasında bir denge kurmak zorunda.

Şimdi Al Sonra Öde (BNPL)

Şimdi Al Sonra Öde (BNPL) sistemi, tüketicilerin satın almalarının ödemesini ek maliyet olmadan ertelemelerine olanak tanıyor. Worldpay tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 yılına kadar bu sistemle gerçekleştirilen ödemelerin; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki e-ticaret harcamalarının yüzde 9’unu oluşturacağı tahmin ediliyor.