Mamak Belediyesi öncülüğünde kurulan Mamak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKOP), unutulmaya yüz tutmuş gıda ürünlerinin tekrar hatırlanması için çeşitli çalışmalar yaptı. Mamak Belediyesi’nin bir girişimi olan MAKKOP üyesi kadınlar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen ‘Paramı Yönetebiliyorum’ projesi çerçevesinde 6 ay boyunca e-ticaret eğitimleri aldı. Bu çerçevede, kadınların yerli ve milli üretimlerini tüketiciye ulaştırmak amacıyla e-ticaret sitesi www.e-makkop.com kuruldu. Mamak’ta e-istihdama katkı sunan e-makkop.com, e-ticaret dünyasındaki yerini aldı.
Başkan Köse: Mamaklı kadınlarımız tarafından oluşturuldu
Mamak Belediyesi’nin desteklediği online satış sitesinde, kadın emeği ile üretilen unutulmaya yüz tutmuş lezzetler satışa sunuluyor. Geniş bir ürün yelpazesi ile hizmete giren E-makkop.com’da, kozmetikten gıdaya kadar pek çok ürünün yanında coğrafi tescilli ürünler de satışa sunuluyor. Tamamıyla doğal ürünlerin satıldığı site, güvenli ödeme yöntemleri ve kargo takip hizmeti ile e-ticaret tüketicilerine pratik alışveriş deneyimi sağlıyor.
E-ticaret sitesi E-makkop.com hakkında açıklama yapan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sitenin, e-ticaret eğitimleri sonucunda tamamen kadın girişimciler tarafından oluşturulduğunu söyledi. Köse, şunları ifade etti: “Vatandaşlarımızın doğal ürünlere daha kolay ulaşması noktasında www.e-makkop.com sitemizi faaliyete geçirdik. Herhangi bir yazılım firmasına ihtiyaç duymadan tamamen Mamaklı kadınlarımız tarafından oluşturuldu. Bu site ile hemşerilerimiz hem doğal ürünlere kolayca ulaşabilecek hem de ilçemizde tarımın daha fazla gelişmesine ve üretimin desteklenmesi katkıda bulanacak.”
MAKKOP hakkında
MAKKOP, Mamaklı kadınların istihdamına katkı sağlamak ve sosyal anlamda yetkinleşmelerine zemin oluşturmak için kuruldu. Mamak’ta kadın iş gücüyle üretilen fakat unutulmaya yüz tutmuş kadim tatların yeniden hatırlanması için çalışmalar yürüten kooperatif, kısa zamanda ürün çeşitliliğini artırdı. Kooperatif, Mamak’ın tarım potansiyelinin ortaya çıkması için projeler üretti. Daha önce tarıma açılmamış arazilerde lavanta ve sebze meyve tarlaları oluşturularak, kozmetikten gıdaya geniş bir ürün yelpazesi elde edildi. MAKKOP, kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra, her yaştan Mamaklının doğayla iç içe olabileceği ekoköylerde toprakla buluşmasını sağladı.